Spildevandsudslip i Kolding: Senest er det gået galt natten til den 16. august, da et lyn slog ned i en pumpestation på Idyl og satte pumperne i stå. Lynnedslaget ødelagde alarm-meldesystemet, så en A-alarm ikke blev sendt afsted, sådan som det ellers skal ske ved BlueKoldings kritiske pumpestationer. Fejlen resulterede bl.a. i at kommunen måtte udstede et kortvarigt badeforbud. - Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

I Kolding Kommune vil man uddanne et frivilligt korps af kloakambassadører, der skal holde øje med kommunens vandløb og pumpestationer. Det sker i takt med, at der er sket ni alvorlige udslip af spildevand i Kolding på tre år.

Af Caroline Ryberg Albæk, Journalist, caroline@nb-medier.dk