Gladsaxe Kommune er foregangskommune, når det gælder svanemærket byggeri. Byrådet har besluttet, at alle nye børnehuse skal certificeres med Svanemærket. På billedet ses børnehuset Svanen, der er ved at blive opført. - Foto: Gladsaxe Kommune

Svanemærket er ikke kun noget, man kan finde på bleer og håndsæbe. Det kan også gives til miljørigtige bygninger. Et stigende antal kommuner får opført svanemærkede daginstitutioner – se en liste med de svanemærkede institutioner her. Borgmester siger, at svanemærkede børnehuse er med til at nedbringe sygefraværet.

Af Iver Houmark Andersen, redaktør af NB-Kommune, iver@nb-medier.dk