Kommunerne ønsker et opgør med regler og bureaukrati i beskæftigelsesindsatsen og vil i stedet fokusere på tillid og meningsfulde forløb, lyder det fra formanden for KL’s arbejdsmarkedsudvalg, borgmester Peter Rahbæk Juel. - Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix (arkiv)

Halvdelen af landets kommuner ønsker at blive frikommune på beskæftigelsesområdet. Det er er ‘et klokkeklart signal’, mener KL-udvalgsformand og siger, at medarbejderne i jobcentrene alt for ofte løber ‘panden mod en mur af rigide regler og proceskrav’.

Af Helle Schøler Kjær, helle@nb-medier.dk