Såkaldte lommepengejobs, hvor f.eks. en kommune sørger for et fritidsjob til en ung med løftet om, at den unge tillærer sig kompetencer, der er efterspurgt på arbejdsmarkedet - en måde at stå stærkere, når de i fremtiden skal søges job - har vist sig at være en succes. - Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

En række kommuner forsøger at hjælpe udsatte unge ved at give dem fritidsjob. Arbejde som SoMe-reporter eller legepatrulje er nogle af de job, som kommuner, lokale foreninger eller virksomheder sørger for at beskæftige de unge med.

Af Caroline Ryberg Albæk, Journalist, caroline@nb-medier.dk