Del artiklen:
Såkaldte lommepengejobs, hvor f.eks. en kommune sørger for et fritidsjob til en ung med løftet om, at den unge tillærer sig kompetencer, der er efterspurgt på arbejdsmarkedet - en måde at stå stærkere, når de i fremtiden skal søges job - har vist sig at være en succes.
Såkaldte lommepengejobs, hvor f.eks. en kommune sørger for et fritidsjob til en ung med løftet om, at den unge tillærer sig kompetencer, der er efterspurgt på arbejdsmarkedet - en måde at stå stærkere, når de i fremtiden skal søges job - har vist sig at være en succes. - Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

En række kommuner forsøger at hjælpe udsatte unge ved at give dem fritidsjob. Arbejde som SoMe-reporter eller legepatrulje er nogle af de job, som kommuner, lokale foreninger eller virksomheder sørger for at beskæftige de unge med.

Af Caroline Ryberg Albæk, Journalist, caroline@nb-medier.dk