Del artiklen:

Før weekenden blev badning frarådet på grund af forhøjet bakterieniveau efter regnvejr. Nu kan der bades igen.

Man kan igen kaste sig i bølgen blå i Aarhusbugten, hvor kommunen ellers tidligere frarådede badning på grund af bakteriefund.

Mandag er bakterieniveauet atter inden for det normale ved strande, og derfor fraråder Aarhus Kommune ikke længere at gå i vandet.

Det drejer sig om Bellevue Strand, Tålfor Strand ved Skæring og Studstrup Strandpark. Det skriver TV2 Østjylland mandag.

Torsdag i sidste uge blev der målt forhøjede niveauer af bakterier ved Bellevue, som er en populær badestrand nord for Aarhus.

Kort efter blev det samme konstateret ved de to andre strande i Aarhusbugten. Borgerne blev rådet til at droppe badning de tre steder i hvert fald til og med mandag.

Problemet skyldtes et kraftigt regnvejr tidligere den uge, som fik en del beskidt vand til at løbe ud i bugten. Det er ikke usædvanligt, at regnvejr i sommerperioden får vandkvaliteten til at dale.

– Når man er inde i bynære områder og steder med mange veje og trafik i nærheden, så er der en risiko, siger biolog Annemette Sørensen, Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, til TV2 Østjylland.

– Der sætter sig meget på de her flader, og når der er længere tid mellem regnskyl, så kan det gemme på en del, når der kommer meget regn, siger hun.

Strandene er meldt badeklar i det, der for en del skolebørn er sidste sommerferieuge.

Det tegner til ustadigt vejr hen over ugen. De varmeste dage bliver onsdag og torsdag med op til 25 grader. Det fremgår af Danmarks Meteorologiske Instituts hjemmeside.

/ritzau/