I 2020 blev der demonstreret for børnene fra Moria-lejren på Christiansborg Slotsplads i København. Også i Odsherred var nogle partier optaget af flygtningelejren, men det kom de ingen vegne med i byrådet. - Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix (arkiv)

Selv om flygtningepolitikken hører under staten, må byråd godt blande sig i den. Det viser en afgørelse fra Ankestyrelsen vedrørende flygtningebørn fra den berømte Moria-lejr. Her havde partier i Odsherred klaget over, at et flertal i byrådet ikke ville tage Moria-flygtninge op som et punkt på et byrådsmøde.

Af Iver Houmark Andersen, redaktør af NB-Kommune, iver@nb-medier.dk