Professor Ole Helby mener, at den offentlige sektor ikke nødvendigvis sparer penge ved, at private investerer i offentlige byggerier, men i virkeligheden bare skubber nogle anlægsudgifter over i nogle andre kasser. - Foto: SH-grafik/Søren Bidstrup/Jørgen sessen/Ritzau Scanpix

Når kommunerne beslutter sig for at bygge plejehjem med privat finansiering, hvad enten det er friplejehjem eller efter en `Herlev-model´, så skal kommunalbestyrelsen have øje på totalomkostningerne. Det vurderer forsker og professor Ole Helby.

Af Steen Houmark, redaktør af OPS-Indsigt, steen@nb-medier.dk