Det er populært at brevstemme. Her på Roskilde Rådhus ved folketingsvalget i 2019. - Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Fra onsdag 20. april har det været muligt at brevstemme. Du kan gøre det uden for egen kommune.

På biblioteker og borgerservicekontorer har de travlt med at bistå vælgere, der vil krydse ja eller nej til at ophæve det danske forsvarsforbehold.

I de fire største kommuner, København, Aarhus, Odense og Aalborg, stiger brevstemmerne i forhold til antallet ved afstemningen om retsforbeholdet i 2015.

Knap tre uger før afstemningsdagen 1. juni har 3607 borgere i Københavns Kommune brevstemt. På samme tidspunkt i 2015 var antallet 736 – det svarer til en femdobling.

LÆS her mere om brevstemmer:

* Valgdagen er onsdag den 1. juni.

* Fra onsdag 20. april har det været muligt at brevstemme. Sidste chance er lørdag 28. maj klokken 16.

* Det er muligt at brevstemme hos borgerservice, på biblioteker og i bogbusser.

* Når du brevstemmer, skal du møde personligt og medbringe valgkort eller gyldig legitimation. Gyldig legitimation er pas, kørekort eller sundhedskort.

* Når du har brevstemt, kan du ikke stemme på valgdagen.

* Det er muligt at brevstemme flere gange, men det vil kun være den sidst afgivne brevstemme, som er gyldig.

* Du kan brevstemme i alle kommuner og ikke kun i den kommune, du bor i.

Kilder: Indenrigs- og Boligministeriet og Ritzau

/ritzau/