Del artiklen:
Her er 4 af de 45 borgmestre, som vil have tre ministre i tale. Øverst fra venstre ses Dorte West (V) fra Herning, initiativtager Søren Steen Andersen (V) fra Assens, Hans Christen Østerby (S) fra Holstebro og Knud Erik Langhoff (K) fra Kolding.
Her er 4 af de 45 borgmestre, som vil have tre ministre i tale. Øverst fra venstre ses Dorte West (V) fra Herning, initiativtager Søren Steen Andersen (V) fra Assens, Hans Christen Østerby (S) fra Holstebro og Knud Erik Langhoff (K) fra Kolding. - Foto: Bo Amstrup Ritzau/Scanpix og Kolding Kommune.

Alle er enige om vigtigheden af at få udtaget lavbundsjorde for at mindske CO2-udledning. Men nye regler for kompensation til lodsejere kan spænde ben for klimavenlige projekter. Det advarer 45 borgmestre nu om.

Af Iver Houmark Andersen, redaktør af NB-Kommune, iver@nb-medier.dk