Her er 4 af de 45 borgmestre, som vil have tre ministre i tale. Øverst fra venstre ses Dorte West (V) fra Herning, initiativtager Søren Steen Andersen (V) fra Assens, Hans Christen Østerby (S) fra Holstebro og Knud Erik Langhoff (K) fra Kolding. - Foto: Bo Amstrup Ritzau/Scanpix og Kolding Kommune.

Alle er enige om vigtigheden af at få udtaget lavbundsjorde for at mindske CO2-udledning. Men nye regler for kompensation til lodsejere kan spænde ben for klimavenlige projekter. Det advarer 45 borgmestre nu om.

Af Iver Houmark Andersen, redaktør af NB-Kommune, iver@nb-medier.dk