Kommunernes største udfordring i forhold til at give ukrainske børn dag- og skoletilbud er manglen på hænder. Det fastslog KL-udvalgsformand Thomas Gyldal Petersen og minister Pernille Rosenkrantz-Theil på et pressemøde mandag. - Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix

Manglen på arbejdskraft er den allerstørste udfordring, når det gælder om at skaffe dag- og skoletilbud til ukrainske børn og unge. Det fastslår KL og minister ved præsentation af ny aftale. Kommunerne opfordres til at oprette jobbanker, trække på frivillige, og i det hele taget være fleksible og kreative.

Af Iver Houmark Andersen, redaktør af NB-Kommune, iver@nb-medier.dk