Borgerne ser med mildere og mildere øjne på de sammenlagte kommuner. Her ses indgangen til rådhuset i Sorø Kommune, som i 2007 blev sammenlagt af kommunerne Dianalund, Stenlille og Sorø. - Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix (arkiv)

Både når det gælder service og demokrati, så bedømmer borgerne de sammenlagte kommuner med mildere og mildere øjne. Det viser ny, interessant kortlægning. Bekymringerne, for at lokaldemokratiet ville lide store skade efter kommune-sammenlægningerne, er gjort til skamme her efter 15 år.

Af Iver Houmark Andersen, redaktør af NB-Kommune, iver@nb-medier.dk