Man kan godt rende ind i en del bureaukratisk bøvl og dårlig lovgivning, hvis man som kommune forsøge at gå foran på klimaområdet, fortæller Københavns overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S). - Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix (arkiv)

København vil gerne gå foran på klimaområdet – for eksempel ved at blive verdens første storby med et pantsystem for alle typer plastic. Men nye klimatiltag kræver ofte, at man får det statslige bureaukrati og Folketinget til at spille med, og det er ikke altid så let. Det fortæller Københavns overborgmester Sophie Hæstorp Andersen.

Af Iver Houmark Andersen, redaktør af NB-Kommune, iver@nb-medier.dk