Kommunaldirektøren i Slagelse Frank E. Andersen er blevet indstillet til fyring af et flertal i Økonomiudvalget. - Foto: Slagelse Kommune

Ny borgmester i spidsen for Slagelse skal betyde ny kommunaldirektør i kommunen. Det har et flertal i Økonomiudvalget besluttet her onsdag.

Af Christina Yoon, Journalist, christina@nb-medier.dk

Den nye borgmester i Slagelse Knud Vincents (V) har knap fået borgmesterkæden om halsen, før han han fyrer sin kommunaldirektør.

Står det til den nye borgmester og et flertal i økonomiudvalget, så skal Slagelses kommunaldirektør Frank E. Andersen fyres.

Det er op til byrådet at træffe den endelige beslutning, men ifølge en pressemeddelelse fra kommunen, er kommunaldirektør Frank E. Andersen “fritaget for tjeneste, indtil byrådet træffer beslutning på byrådsmødet den 13. januar 2022.”

Knud Vincents vil ikke gå i detaljer om fritstillingen, da han ikke vil udtale sig om personalesager. Han vil dog gerne uddybe over for NB-Kommune, hvad tanken bag et nyt hold er.

“Jeg er jo der, hvor jeg kigger på at få flyttet Slagelse Kommune derhen, hvor vi gerne vil flytte kommunen hen. Der er vi klar til næste skridt,” siger borgmesteren og tilføjer:

“Nu er jeg ny her, og jeg tror, at jeg har brug for noget nyt  ved siden af mig til at løfte Slagelse Kommune yderligere.”

Han vil ikke komme ind på, hvorfor Frank E. Andersen ikke kunne hjælpe ham med den opgave efter økonomiudvalgets holdning. Men han uddyber i stedet, hvad planen er med Slagelse Kommune.

“Vi er langt, men nu vil jeg gerne et skridt videre med at udvikle Slagelse Kommune endnu mere. Jeg står med en kommune, der er er enormt potentiale i. Det mener jeg, at jeg kan være med til at løfte,” siger borgmesteren.

Er det helt enigt økonomiudvalg, der står bag fritstillingen?

“Nej det er det ikke,” siger Knud Vincents og fortæller, at Socialdemokratiet, som tabte borgmesterposten ved kommunalvalget, ikke har stemt for fyringen af kommunaldirektøren.

Blå bog – Frank E. Andersen

62-årige Frank E. Andersen har været kommunaldirektør i Slagelse siden september 2018. Før det var han kommunaldirektør i Gentofte Kommune. Han har siden 2001 haft forskellige kommunale job i både Greve og Gentofte. Inden da var han officer og uddannelseschef på Hærens Officersskole på Frederiksberg Slot.

NB-Kommune har været i kontakt med Slagelse Kommune, men Frank E. Andersen er ikke længere at træffe i kommunen. NB-Kommune forsøger at få en kommentar fra ham.