Aalborg Kommune har forholdsvis mange flere ansatte til at tage sig af presse- og kommunikation end andre kommuner. - Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix (arkiv)

Kommunerne har et meget forskelligt syn på, hvor mange presse- og kommunikationsfolk de har behov for. Det viser NB-Kommunes opgørelse, hvor Aalborg Kommune stikker ud.

Af Iver Houmark Andersen, redaktør af NB-Kommune, iver@nb-medier.dk
og Johan Storgaard Jespersen, johan@nb-medier.dk

Der er bemærkelsesværdig stor forskel på, hvor mange ansatte kommunerne vælger at have til at tage sig af presse- og kommunikationsarbejde. Lige fra kommuner med ingen til at stå for det – til Aalborg Kommune med 76 presse- og kommunikationsfolk.

Det viser NB-Kommunes opgørelse over presse- og kommunikationsfolk i kommunerne. Som beskrevet i NB-Kommune oplever nogle lokalmedier, at de har svært ved at matche kommunernes kommunikationsapparater.

Læs også:
Lokalpresse støder hovedet mod en kommunal mur af kommunikationsfolk

I NB-Kommunes opgørelse topper Aalborg Kommune suverænt listen over størrelsen af kommunernes presse- og kommunikationsafdelinger. Hele 76 presse- og kommunikationsfolk har Aalborg Kommune ansat. Det er fire flere end den langt større by København, som har 72 presse- og kommunikationsfolk ansat.

Sammenligner man Aalborg Kommunes presse- og kommunikationshold med andre byer ud fra indbyggertal, så stikker Aalborg Kommune også ud. I Odense, med 14.000 færre indbyggere end i Aalborg, er der for eksempel 21 presse- og kommunikationsmedarbejdere mod de 76 i Aalborg.

I Aalborg er der 3,5 presse- og kommunikationsmedarbejder pr. 10.000 indbyggere. På landsplan er gennemsnittet for kommunerne 1,0 presse- og kommunikationsmedarbejder pr. 10.000 indbyggere.

(Artiklen fortsætter efter grafikken)

I modsatte ende af listen over størrelsen af kommunernes kommunikationshold finder vi Kerteminde, Langeland og Læsø, der som de eneste kommuner oplyser, at de ikke har en eneste presse- og kommunikationsmedarbejder ansat.

De efterfølges af 10 kommuner, der kun har én ansat hver. Blandt andre Frederikshavn og Vejen Kommune, som er de to kommuner i landet, der har færrest presse- og kommunikationsmedarbejdere, hvis man sammenligner med befolkningstallet.

Læs også:
Kommunerne hyrer kommunikationsfolk på stribe - og det møder kritik

De 93 danske kommuner, som NB-Kommunes kortlægning omfatter, har i alt 632 presse- og kommunikationsfolk ansat. I gennemsnit svarer det til næsten 7 pr. kommune.