- Foto: Bjarke Maccarthy/Ritzau Scanpix (Arkiv)

Helle Adelborg mistede borgmesterposten på valgnatten. Siden har hun været helt stille. Nu tager hun endelig bladet fra munden.

Den snart forhenværende borgmester i Hvidovre, Helle Adelborg (S), har ikke udtalt sig offentligt siden valget – før nu. Det skriver TV 2 Lorry.

Det gør hun i et opslag på Facebook, hvor hun retter en sønderlemmende kritik af valgkampens forløb, af kommunalbestyrelsen og af partiet, der løb med borgmesterposten, SF. Det vender vi tilbage til.

På trods af et flot valg til Helle Adelborg såvel som til Socialdemokratiet i Hvidovre, pegede et bredt alternativt flertal i en anden retning – og Anders Wolf Andresen fra SF endte med borgmesterposten.

Sådan blev Helle Adelborg, socialdemokraten, der har haft det sidste ord i Hvidovre siden 2012, væltet – og sådan mistede Socialdemokratiet magten i vestegnskommunen efter næsten 100 år.

Den kuppede S-borgmester mener, at valgkampen har været præget af “personangreb og fordrejede sandheder”:

‘Politik kan være grimt. Det er vi alle klar over. Det betyder ikke, at man ikke kan gå ind i det med et ønske om, at en sober og ordentlig valgkamp vil blive ført. Det har denne valgkamp ikke været et eksempel på,’ skriver hun i et opslag på Facebook.

‘Man er gået efter manden fremfor bolden. I denne periode er jeg blevet kaldt øgenavne af medlemmer af Kommunalbestyrelsen. Medlemmer fra det nyligt erklærede borgmesterparti.’

Og nu går Helle Adelborg så efter Hvidovres nye borgmester, Anders Wolf Andresen (SF).

Helle Adelborg skriver i sit opslag, at Socialdemokratiet ikke blev inviteret med i aftalen, og at Anders Wolf Andresen ignorerede en sms fra hende på valgnatten:

‘Vi blev IKKE inviteret med til den såkaldte brede aftale, som efter sigende først blev lavet på valgnatten. På intet tidspunkt har SF’s spidskandidat Anders Wolf Andresen svaret på min SMS fra valgaftenen, som inviterede ham og SF til et møde om potentielt samarbejde,’ lyder det.

På valgnatten konstituerede SF sig på tværs af midten med både Enhedslisten, SF, Konservative, Hvidovrelisten og Venstre.

Det er dog fortsat ikke lykkedes TV 2 Lorry at komme i kontakt med Helle Adelborg, hvis eneste pip siden valgnatten dermed begrænser sig til teksten på socialdemokratens Facebookside.

Artiklen fortsætter under Facebookopslaget.

Den nyvalgte borgmester, Anders Wolf Andresen, vil til gengæld gerne tale, da TV 2 Lorry ringer ham op umiddelbart efter, Helle Adelborgs anklager ramte Facebook.

– Jeg har ikke tænkt mig at bære nag over noget. Jeg vil mindst muligt gå ind i alt det mudder. Jeg er optaget af, hvordan vi får samarbejdet til at virke, og det her med at rive op i alt muligt er ikke formålstjenstligt.

Har nogen fra dit parti kaldt Helle Adelborg øgenavne?

– Jeg tager afstand fra øgenavne, og jeg kan ikke se, at der er nogen, der har kaldt borgmesteren for øgenavne.

Kan du afvise det?

– Jeg kan ikke afvise, at der nogen steder skulle være sket et eller andet, men jeg synes ikke, at det skal ske i vores parti. Det er et lavt niveau. Jeg har hørt den anklage før – og vi har haft en snak om, at hvis nogen gør det, så skal man lade være med det, svarer Anders Wolf Andresen.

Anders Wolf Andresen forklarer, at man var for langt i konsitueringsprocessen, da Helle Adelborgs SMS om samarbejde tikkede ind:

– Vi var sådan set godt i gang med en aftale på det tidspunkt, hvor den sms kommer. Vi var mange partier, der sad i et lokale sammen, og vi var nået til enighed om det fremtidige brede samarbejde.