En blå kiste til at 'begrave Venstres politik i' blev båret frem af fire kistebærere og sat foran rådhuset i Helsinge ved demonstrationen mandag. - Foto: Facebookgruppen 'Gribskov - Lyt til borgerne'

Der blev ikke lagt fingre imellem, da mere end 500 borgere i går, mandag, viste deres utilfredshed med konstitueringen i nordsjællandske Gribskov Kommune. Protesten var især rettet mod den nyvalgte borgmester. Han mødte op til demonstrationen og modtog verbale øretæver.

Af Iver Houmark Andersen, redaktør af NB-Kommune, iver@nb-medier.dk

En blå kiste til ‘at begrave Venstres politik i’, fakler og hjemmegjorte protestskilte indgik mandag eftermiddag i en større demonstration i Helsinge, Nordsjælland. Omkring 600 til 800 mennesker var mødt op foran rådhuset i en usædvanlig stor fysisk protest mod en konstituering.

Som omtalt i NB-Kommune er der en del indbyggere i Gribskov Kommune, der er stærkt utilfredse med, at den nyvalgte borgmester Bent Hansen (V) har valgt at konstituere sig med rød blok i byrådet. Venstre-manden kunne have valgt at konstituere sig med et flertal i blå blok.

Læs også:
Demonstration i dag mod konstituering

Under demonstrationen mandag blev der holdt taler af blandt andre Morten Brendstrup, der var medarrangør. Men også den udskældte Bent Hansen var mødt op og fik lov at holde tale. Han blev dog mødt med buh-råb, da talen var færdig.

“Kæmpe respekt for, at Bent Hansen møder op og tager ‘øretæverne’. Det skal han have,” siger Morten Brendstrup til NB-Kommune.

Omkring 600 mennesker viste i går, mandag, deres store utilfredshed med konstitueringen i Gribskov. (Foto: Facebookgruppen 'Gribskov - Lyt til borgerne')

Morten Brendstrup håber på, at demonstrationen har gjort indtryk på Bent Hansen og Venstre på toppen af Nordsjælland.

“Jeg er stadig optimist med hensyn til, at man i Venstre kommer på bedre tanker med konstitueringen,” siger Morten Brendstrup.

"Jeg er stadig optimist med hensyn til, at man i Venstre kommer på bedre tanker," siger medarrangør af mandagens demonstration Morten Brendstrup. (Foto: Facebookgruppen 'Gribskov - Lyt til borgerne')

Adspurgt om hvad Morten Brendstrup og de øvrige konstituerings-frustrerede borgere vil gøre, hvis Bent Hansen og Venstre ikke ændrer mening, siger han:

“Vi kommer da til fortsat at vise vores utilfredshed. Og hvis ikke der er sket noget positivt inden kommunalbestyrelsens konstituerende møde i december – ja, så kommer vi til at demonstrere den dag foran rådhuset igen.”