Del artiklen:
Borgmester Carsten Rasmussen (S) bliver snart forhenværende på grund af en triviel fodfejl.
Borgmester Carsten Rasmussen (S) bliver snart forhenværende på grund af en triviel fodfejl. - Foto: Lejre Kommune

En for sent afleveret blanket gør, at Socialdemokratiet går glip af borgmesterpost. ‘Det er ærgerligt, men jeg er bare et helt almindeligt menneske, som kan fejle som alle andre,’ siger den formastelige.

Af Iver Houmark Andersen, redaktør af NB-Kommune, iver@nb-medier.dk

En blanket, der blev afleveret tre en halv time for sent, får flertallet til at tippe. Resultat: Socialdemokratiet går glip af borgmesterpost og må aflevere borgmesterkæden til Venstre.

Sådan er det gået i midtsjællandske Lejre Kommune efter kommunalvalget ifølge Sjællandske Medier

Den spøjse situation skyldes, at rød blok i Lejre med et valgforbund ville have fået flertallet på 13 ud af de i alt 24 medlemmer af kommunalbestyrelsen. Et valgforbund på rød side ville nemlig have udløst ét mandat mere til Enhedslisten. I stedet har blå blok nu  flertallet, og derfor bliver Tina Mandrup fra Venstre ny borgmester og overtager posten efter Carsten Rasmussen (S).

Enhedslisten ville gerne indgå i et valgforbund med Socialdemokratiet og SF ved valget, men det lykkedes ikke, da Enhedslistens spidskandidat Ivan Mott begik en fodfejl. I praksis skulle han aflevere en blanket på rådhuset, men det skete desværre 3,5 time efter tidsfristen, skriver Sjællandske Medier.  

Borgmestersekretariatet viste sig imødekommende og tog kontakt til Indenrigsministeriet for at høre, om der kunne ses bort fra den formelle fejl på de få timers overskridelse. Her afviste en jurist imidlertid sagen ifølge Sjællandske Medier. 

Ivan Mott beklager fodfejlen, der som nævnt gjorde, at Enhedslisten kun fik valgt ham ind, mens et valgforbund med S og SF også ville have trukket Enhedslistens Nicki Jensen ind – og tippet flertallet. 

“Det var en banal fejl. Jeg har beklaget og undskyldt for de timer, og vi har lagt låg på det. Det er ærgerligt, men jeg er bare et helt almindeligt menneske, som kan fejle som alle andre,” siger Ivan Mott til Sjællandske Medier. 

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Kommune i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her