Sorøs tidligere kommunaldirektør, Søren S. Kjær, havde blandt andet brugt kommunens kreditkort til at betale for en koncert i den amerikanske by Nashville, en middag for seks på en restaurant i USA og en teaterbillet Danmark. - Foto: Sorø Kommune.

Henning Daugaard overtager posten som Sorøs kommunaldirektør efter Søren S. Kjær, der opsagde stillingen i august og siden blev politianmeldt for at have misbrugt kommunens kreditkort

Af Johan Storgaard Jespersen, johan@nb-medier.dk

Fra den 1. december i år indtager 58-årige Henning Daugaard rollen som Sorø Kommunes nye kommunaldirektør. Det fremgår af en pressemeddelelse fra kommunen.

Han erstatter således kommunens tidligere kommunaldirektør, Søren S. Kjær, der i august blev politianmeldt for at have misbrugt kommunens kreditkort privat, få uger efter at han havde opsagt sin stilling.

Læs også:
Kommunaldirektør bliver politianmeldt

Henning Daugaard kommer senest fra en stilling som direktør i Frederiksberg Kommune, hvor han har været vicekommunaldirektør og i en periode konstitueret kommunaldirektør.

Han er uddannet i statskundskab fra Aarhus Universitet og har derudover mange års ledelseserfaring fra blandt andet sundhedssektoren og den kommunale verden.

null
Henning Daugaard tiltræder 1. december og udgør herefter Sorø Kommunes direktion sammen med vicekommunaldirektør Andreas Jegstrup. Foto: LinkedIn.

Borgmester Gert Jørgensen (K) ser frem til samarbejdet med den erfarne kommunaldirektør:

“Med Henning Daugaard får vi en kommunaldirektør med solid ledelseserfaring, senest fra Frederiksberg Kommune, hvor han har været direktør for både kultur-, social-, sundheds- og arbejdsmarkedsområdet. På hele Kommunalbestyrelsens vegne ser jeg meget frem til samarbejdet med Henning,” siger borgmesteren i pressemeddelelsen.

Henning Daugaard glæder sig også selv til at komme i gang med arbejdet:

“Jeg oplever Sorø Kommune som en meget spændende kommune med klare visioner og konkrete mål for, hvad man vil politisk. Det glæder jeg mig til at være en del af at få omsat i praksis, ligesom jeg glæder mig til at bidrage til et godt samarbejde mellem det politiske niveau og den kommunale organisation,” siger han.