Del artiklen:
Der skal helst flere kvinder ind i kommunalbestyrelserne som her på rådhuset i Gentofte. Men de skal vælges for deres kompetencer - ikke deres køn, mener Malene Brandt (K).
Der skal helst flere kvinder ind i kommunalbestyrelserne som her på rådhuset i Gentofte. Men de skal vælges for deres kompetencer - ikke deres køn, mener Malene Brandt (K). - Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Kun hver tredje medlem af kommunalbestyrelserne er en kvinde, og den andel skal op. Det mener skribenten her, men understreger samtidig, at hun ikke vil vælges på baggrund at sit køn, men på grund af sine kompetencer.

Af Malene Brandt, KV21-kandidat for De Konservative i Gentofte

Kommunalpolitik er meget styret af køn, vidner en rapport fra KVINFO om. Ved det seneste kommunalvalg blev der valgt 67 procent mænd og 33 procent kvinder, og blandt de nyvalgte borgmestre var der blot 14 procent kvinder. Det taler sit eget tydelige sprog og kalder på, at vi får sammensat også vores kommunalbestyrelser mere nutidigt!

Læs også:
Kommunalpolitik er stadig styret af køn

 

Debatten om tvangskvoter, der skal sikre flere kvinder ind i bestyrelse og ledelser raser, bølgerne går højt, og der er mange holdninger og meninger. Min er meget klar: Jeg ved om nogen, at der skal ske en både kulturel og strukturel forandring, hvis vi vil skabe lige muligheder for alle. Og at det hviler på os alle at ændre kulturen.

Jeg er derfor meget engageret i, at der skal være lige muligheder for alle. Men jeg ved også, at jeg personligt ikke vil vælges på grund af mit køn! Jeg vil vælges, fordi jeg er den rette til opgaven!

Jeg går netop ind i politik, fordi jeg er overbevist om at mine kompetencer og erfaring, vil bidrage til at skabe en nødvendig fremdrift og forandring i Gentofte Kommunalbestyrelse.
Fordi jeg af et ærligt hjerte mener, at en kommunalbestyrelse anno 2021, både må og skal sammensættes nutidigt og afspejle sin tid. En kommunalbestyrelse skal bestå af kompetencer, der ved, hvad der skal til for at imødekomme de stigende krav, der stilles til os som borgere og kommune. Både de sociale, de digitale og de bæredygtige!

En kommunalbestyrelse, der ved, hvad der skal til for at sikre vækst og arbejdspladser, som ved, hvordan man arbejder med forskelligheder og fremdrift. Dérfor er det vigtigt, at også kommunalbestyrelser består af mennesker med forskellige fagligheder, køn, alder og personligheder!

"Det er vigtigt, at vi holder døren for hinanden, uanset køn!" skriver Malene Brandt (K).

Det er vigtigt, at vi holder døren for hinanden, uanset køn! Der er ingen, der har holdt døren for mig, og måske netop dérfor, det er så vigtigt for mig at sikre, at vi drager omsorg for hinanden, og skaber de mest optimale rammer i en kommunalbestyrelse, der vil sikre lige ret og muligheder for alle.

Ligestillingen tager udgangspunkt i, at mænd og kvinder er ligeværdige, hvilket betyder, at mænd og kvinder skal have samme rettigheder og muligheder. Loven om ligestilling skal sikre, at alle offentlige myndigheder overholder deres pligt til at arbejde for ligestilling på deres område.
Kommunalvalget vil vise hvad vælgerne gør, når de står i stemmeboksen, den 16. november.