Flere børn og unge skal hjælpes i gang med den rigtige fritidsaktivitet i Holstebro Kommune. - Foto: DGI, Bevæg dig for livet, fra Holstebro Kommune.

Et udvidet samarbejde mellem kommunen og boligselskaberne skal gøre det nemmere for børn og unge fra boligområdet Trekanten i Holstebro at komme i gang med en fritidsaktivitet.

Af Johan Storgaard Jespersen, johan@nb-medier.dk

Det er ikke altid lige let at komme i gang med en fritidsaktivitet. Nogle gange kan det være motivationen, den er gal med. Andre gange kan det være økonomien, der er problemet.

Derfor har 250 børn og unge i Holstebro Kommune årligt fået hjælp og støtte til at finde en fritidsaktivitet, der passer dem, igennem tilbuddet ‘Guide to Move’.

Og nu bliver indsatsen udvidet med nye fritidsguider i boligområdet Trekanten. Det fremgår af en pressemeddelelse på kommunens hjemmeside.

Læs også:
Idrætten vinder frem hos unge i udsatte boligområder

Holstebro Kommunes fritidspasordning og Guide to Move har indgået et samarbejde med ‘Den boligsociale helhedsplan i Trekanten Holstebro’ om at finde beboere, som vil være fritidsguider for områdets børn.

“I helhedsplanen har vi fokus på at støtte børn og unge i et aktivt fritidsliv. Det var derfor oplagt at løfte indsatsen for dette sammen med Guide to Move. Jeg håber at samarbejdet vil understøtte, at flere børn og unge fra området får et vedvarende aktivt fritidsliv,” siger projektleder af helhedsplanen, Anja Klok Schou, i pressemeddelelsen.

Guide to Move er et tilbud til alle 0-18-årige børn og unge i Holstebro Kommune, som ikke går til en fritidsaktivitet. Tilbuddet indeholder fritidspas, som er økonomisk hjælp til kontingentstøtte og vejledning i at starte i en fritidsaktivitet, som varetages af fritidsguider.

Fritidsguiderne i Trekanten vil både give fritidsvejledning for Guide to Move og skabe aktiviteter i fritiden for børn og unge i området.

Læs også:
Kulturpas giver gratis kulturoplevelser til børn, unge