I Hørsholm Kommune håber man på, at det nye initiativ kan være med til at ændre de unges alkoholvaner og skubbe debutalderen en smule frem i livet. - Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix.

En række nye initiativer, som skal sikre, at børn og unge ikke bliver skadet af alkohol og andre rusmidler, er blevet sendt til høring i Hørsholm Kommune. Den nye politik skal blandt andet klæde de unge på til mødet med alkoholen.

Af Johan Storgaard Jespersen, johan@nb-medier.dk

Ingen fortjener at få deres liv ødelagt af alkohol, og derfor skal alkohol og rusmidler ikke spille nogen markant rolle i nogen børn og unges liv.

Sådan lyder visionen bag Hørsholm Kommunes nye alkoholpolitik, som netop er blevet sendt til høring hos en bred gruppe af interessenter i kommunen. Det fremgår af en pressemeddelelse på kommunens hjemmeside.

Indsatsen har et stærkt fokus på forebyggelse af alkoholmisbrug – blandt andet gennem tidlig opsporing, undervisning, involvering af forældre samt en gennemgående kulturændring.

Håbet er, at den nye alkoholpolitik kan være med til udskyde de unges alkoholdebut og mindske deres generelle indtag, samt hjælpe de børn og unge, der har alkoholmisbrug tæt ind på livet

Læs også:
Antallet af hashrygere falder ved hjælp af 'Hashmand'

Indsatsen fokuserer hovedsageligt på at klæde børn og unge på til at få et fornuftigt forhold til alkohol. Men politikken vedrører også voksne, der skal agere rollemodeller og tage ansvar for den yngre generation.

Alkoholpolitikken har tre fokusområder:

• Alkoholkultur og alkoholindtag blandt børn og unge
  • Rollemodeller og medansvar – involvering af de voksne omkring de unge samt lokalsamfund
  • Børn og unge, der vokser op i familier med alkoholproblemer – fokus på tidlig opsporing og hjælp

Efter høringsperioden skal alkoholpolitikken, som er blevet udviklet henover foråret og sommeren, godkendes politisk.