Del artiklen:
Egedals borgmester er ærgerlig over, at vi ligger i bunden af DIF's undersøgelse af idrætsfaciliteter.
Egedals borgmester er ærgerlig over, at vi ligger i bunden af DIF's undersøgelse af idrætsfaciliteter. - Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix (Arkiv)

I en ny rapport fra Danmarks Idrætsforbund indtager Egedal blot en 92. plads. Det får nu borgmesteren til at tage initiativ til et idrætsråd i kommunen. Ingen kan være tjent med en bundplacering og det skal se helt anderledes ud i næste måling, mener han.

Af Jørn Sørensen, jorn@nb-medier.dk

En stor undersøgelse fra Danmarks Idrætsforbund (DIF) vurderer alle landets kommuner (på nær de fem små økommuner) på, hvor idrætten har de bedste – og værste – rammer og vilkår.

Da den nye undersøgelse landede på borgmesteren i Egedals bord, var det mildest talt ikke hvid røg der kom ud af borgmesterens kontor. Kommunen har nemlig en vision om, at være en af landets bedste når det kommer til at røre sig og motionere.

Læs også:
Stor DIF-undersøgelse rangerer kommunerne

Derfor har man da også vedtaget, at Egedal skal være en kommune, der lever efter reglen om fællesskab i bevægelse. Det er en vision, som borgmesteren ikke har tænkt sig at slippe.

“Jeg er virkelig ærgerlig over, at vi ligger i bunden af DIF’s undersøgelse af idrætsfaciliteter. Aktive borgere i idrætsforeninger og andre fællesskaber er noget af det værdigrundlag som Egedal kommune er gjort af. Den del der handler om vurderingen af idrætsforeningernes rammer og vilkår, kan jeg vist mildt sagt sige, at vi ikke er kommet i mål med,” siger borgmester Karsten Søndergaard (V) i en pressemeddelelse og fortsætter:

“En bundplacering kan vi under ingen omstændigheder være tjent med. Jeg vil ikke acceptere, at vi næste gang er placeret på samme måde. Lige som med alle andre områder, hvor kommune og borgere arbejder tæt sammen, så tror jeg på at vi kan forbedre vilkårene væsentligt på dette område. Men vi skal gøre det i fællesskab,” siger Karsten Søndergaard.

Den lave placering i rapporten, får nu borgmesteren til at tage et nyt initiativ om et fælles råd for de Egedalske idrætsforeninger.

“Allerede ved konstitueringsforhandlingerne 16. november vil jeg søge opbakning til at etablere et Idrætsråd. Et Idrætsråd, hvor politikere, foreninger og administration sammen kan arbejde med at prioritere investeringer, udnytte vores kapacitet bedst muligt og søge partnerskaber med blandt andet de landsdækkende organisationer om at udvikle idrætsfaciliteterne.” 

“Her skal alle typer idrætsgrene være repræsenteret sammen med medarbejderne og politikere for at lave den genopretningsplan som der er behov for. Jeg vil gå så langt, som til at garantere at den næste undersøgelse på dette område, ikke ser ud som denne. Det er vi ikke tjent med og det vil jeg ikke acceptere,” siger borgmesteren.

Mange ting er igangsat i denne byrådsperiode

Selv om den dugfriske rapport fra DIF lader noget tilbage at ønske for idrætten i Egedal, så er der faktisk allerede taget flere initiativer, som er blevet igangsat.

Egedal Kommune har i samarbejde med foreningslivet lavet en ny udviklingsplan for både kultur- og fritidsfaciliteter. Planen satser på at samle de eksisterende idræts og kulturcentre til store og attraktive kultur- og idrætstilbud, samt at udvikle aktivitetsmulighederne i naturen, som Egedal er så rig på.

“Jeg tager denne undersøgelse meget alvorligt. Vi VIL have et fungerende idrætsliv i Egedal, hvor alle de frivillige ildsjæle kommer til sin ret. Vi skal huske, at Egedal Kommune har de sundeste borgere i hele Danmark. Sådan skal det fortsat være.”

Byrådets initiativer på kultur- og idrætsområdet i indeværende byrådsperiode:

  • Ny håndboldhal.
  • Nyt multihus.
  • Renovering af kommunens atletikbane, og kunstgræsbaner.
  • Renovering af Stenløse Idrætsanlæg.
  • Forhindringsbaner i naturen og udendørs træningsanlæg.
  • Renovering af kulturhuse i Egedal.
  • Fremrykning af anlægsinvesteringer på 13 mio. kr.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Kommune i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her