Peter Hummelgaard (S), beskæftigelsesminister, har præsenteret et udspil om 20.000 nyttejob til 200 mio. kroner pr. år, men de regner kun med at få 250 i arbejde, hvilket vil give en stykpris på to mio. kr. for at få én i arbejde. - Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix (arkiv)

Regeringens forslag til nyttejob dumper med et brag, hvis man sammenligner effekten med et projekt, som allerede kører i 15 kommuner. Det koster cirka to mio. at få en indvandrer i job via nyttejob, mens det i de kommunale projekter kun koster en brøkdel.

Af Arne Ullum, arne@nb-medier.dk