Del artiklen:
De Konservatives Laura Lindahl mener, ikke, at kommunerne skal byde ind med, hvad de kan tage af afghanske flygtninge.
De Konservatives Laura Lindahl mener, ikke, at kommunerne skal byde ind med, hvad de kan tage af afghanske flygtninge. - Foto: Privat / Facebook

Et politisk forslag om, at Frederiksberg Kommune frivilligt skal tage imod flygtninge fra Afghanistan er nedstemt på et udvalgsmøde.

Frederiksberg Kommune vil ikke tilbyde at tage imod flere afghanske flygtninge af egen fri vilje.

Det har Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget besluttet på et udvalgsmøde, skriver TV2 Lorry.

Det er Radikale Venstre, der har stillet et forslag om, at kommunen skulle skrive til udlændinge- og integrationsministeren, at Frederiksberg ville tage flere afghanske flygtninge, end kommunens befolkningsandel tilsiger.

Men det forslag er nu stemt ned.

– Vi mener i det Konservative Folkeparti, at Danmarks asyl- og flygtningepolitik skal fastlægges og besluttes på Christiansborg. Det nytter ikke noget, hvis 98 kommuner mener, at de vil tage så og så mange flygtninge. Det skal besluttes centralt, siger Laura Lindahl (K), der er medlem af Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget i Frederiksberg Kommune.

De Radikales forslag kom i kølvandet på Talebans overtagelse af Afghanistan tilbage i august, der betyder, at mange afghanere må flygte for deres liv.

Samme forslag blev stillet i København Kommune, og der blev det i sidste uge vedtaget af Borgerrepræsentationen, at København gerne vil tage flere afghanske flygtninge.

Men hos De Konservative på Frederiksberg mener man ikke, det er vejen frem.

– Vi synes, det er en beslutning, som ligger centralt i Folketinget, og det er, fordi man skal have et overblik over Danmark som helhed. Det nytter ikke noget, at alle mulige kommuner mener, at de godt kan, hvis Danmark så knækker over, forklarer Laura Lindahl.

En rundspørge som TV 2 Lorry tidligere har foretaget viser, at adskillige kommuner i hovedstadsområdet er positivt stemte over for at tage imod flygtninge, hvis regeringen og Folketinget beslutter det.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Kommune i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her