Del artiklen:
Før i tiden ville Hjørrings borgmester Arne Boelt (S) have tøvet lidt med at at anmelde trusler. Men nu gør han det konsekvent, fortæller han.
Før i tiden ville Hjørrings borgmester Arne Boelt (S) have tøvet lidt med at at anmelde trusler. Men nu gør han det konsekvent, fortæller han. - Foto: Hjørring Kommune

Efter en grim trussel gik borgmester i Hjørring Arne Boelt til politiet. Nu er en 55-årig mand kendt skyldig. Politiet ser gerne, at politikere anmelder trusler.

Af Iver Houmark Andersen, redaktør af NB-Kommune, iver@nb-medier.dk

Det er ikke alle mails, der er lige rare at få som lokalpolitiker. Det kan borgmesteren i Hjørring, Arne Boelt (S), tale med om. Han har fået en mail, hvori blandt andet stod:

“..en dag få vi fat i dig og dit afkom, ligesom du og dine kammersjukker har gjort os andre skade fuckingmøjdyr”. Og der stod også: “…jeg vil elske og gi dig en røvfuld fucking politiske møj dyr”.

Det skriver Nordjyske. Ifølge avisen er en 55-årig mand ved Retten i Hjørring nu blevet kendt skyldig i at have fremsat truslerne mod Hjørring-borgmesteren. Der er tale om trusler mod en person i offentlig tjeneste, og politiet kræver manden idømt fængselsstraf, skriver Nordjyske.

Ifølge avisen er Arne Boelt tidligere blevet udsat for trusler, hærværk og chikane. I forbindelse med et valgmøde i 2017 har der tilmed været politifolk til stede, for at sikre at borgmesteren var sikker.

Arne Boelt oplyser til Nordjyske, at hvor han før i tiden tøvede med at anmelde trusler, så gør han det nu.

“Politiet har sagt til mig, at jeg skal anmelde den slags, og det gør jeg så. Mange tænker måske, at det mener vedkommende nok ikke, og så sletter de mailen, men så viser det sig, at vedkommende mener det,” siger Arne Boelt til Nordjyske.

I Retten i Hjørring erkendte den tiltalte 55-årige i onsdags at have sendt mailen til Arne Boelt. Tiltalte sagde, at mailen var skrevet i afmagt. Straffen blev ikke udmålt onsdag, da retten vil afvente resultatet af en personundersøgelse af den 55-årige, oplyser Nordjyske.

Læs også:
Hadske beskeder får lokalpolitikere til at overveje deres fremtid i politik

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Kommune i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her