Beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning Skovgaard (V) fra Københavns Kommune nægter at stå på mål for dyr aktivering i kommunen. - Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix (Arkiv)

Københavns Kommune er tre gange så dyr som Odense, når det kommer til at sætte folk i aktivering. Men beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) fra Københavns Kommune vil ikke stå på mål for den dyre ordning.

Af Christina Yoon, Journalist, christina@nb-medier.dk

Københavns Kommunes aktiveringsindsats er 300 procent dyrere, end den de kan levere i Odense Kommune og 50 procent dyrere end KL’s tal.

KL bruger, ifølge en artikel i Berlingske, en tommelfingerregel om, at det koster 1 årsværk á 400.000 kr. at sætte 10 borgere i aktivering. Hvis man skal have 20.000 i aktivering, som er regeringens ambition, så koster det ifølge KL’s tal derfor 800 mio. kr.

I Odense kan de halvere den udgift, da de allerede har nogle aktiveringsindsatser i gang. Det vil derfor koste 400 mio. kr., hvis man brugte tal fra Odense kommune at få de samme mennesker i aktivering, skriver Berlingske.

Noget anderledes ser det ifølge Berlingske ud i Københavns Kommune. Her vil det koste hele 1,2 mia. kr. at få 20.000 i aktivering. Hvad der er skyld i de store forskelle er uklart. Selv hvis man tager engangsudgiften ud af beregningerne lander man på 1 mia. kr.

Derfor har NB-Økonomi kontaktet Københavns Kommune for at få svar på, hvad de store forskelle skyldes.

Men beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning Skovgaard (V) vil ikke stå på mål for tallene. Hun “har ikke nogen kommentarer,” skriver hun via en medarbejder i kommunen.

NB-økonomi afventer nu svar fra Københavns Kommune på, hvorfor det koster 50.000 plus 10.000 kroner at få blot én borger i aktivering.