Del artiklen:
Industriens Hus i København kommer til at danne rammen om KultyrKRAFT-konference 8. oktober.
Industriens Hus i København kommer til at danne rammen om KultyrKRAFT-konference 8. oktober. - Foto: Katrine Emilie Andersen/Ritzau Scanpix (Arkiv)

Dansk Industri, Kulturmødet, Barc Scandinavia og Kulturmonitor bag ny dansk kulturkonference 8. oktober, hvor danske og internationale oplægsholdere skal fremtidssikre dansk kulturliv post corona.

Af Jørn Sørensen, jorn@nb-medier.dk

Dansk kulturliv skal fremtidssikres.

Det er drivkraften bag med titlen KulturKRAFT 2021 vil trække internationale kapaciteter ind for at inspirere og fremtidssikre det danske kulturliv og hele oplevelsesindustrien, der er blevet hårdt ramt af coronakrisen. 

Bag den nye konference, der har undertitlen ‘Fremtid, forretning og fællesskab’, står Dansk Industri, netværks- og rådgivningsorganisation BARC Scandinavia, Kulturmødet og Kulturmonitor.
De fire partnere mener, det er på tide at føje nye impulser og tanker til et område, der på mange måder står bagerst i køen, når politikere og erhvervsliv skal bane vejen for fremdrift og innovation – og det på trods af at flere undersøgelser nationalt og internationalt viser, at netop potentialet i kultur- og oplevelsesindustrien er enormt. 
Partnerskabets ambition er at indkredse kultursektorens vigtigste udfordringer og de konkrete værktøjer, som kan løse dem. Men der er også i partnerskabet et stærkt ønske om at skabe kontinuitet i sektorens samtaler og selvforståelse.

Derfor tager programmet afsæt i Kulturmødets debatter og samtaler, Dansk Industris netværk og analyser, Kulturmonitors dækning og BARCs uddannelses-formater.

KulturKRAFT 2021 vil trække flere internationale navne til København.

Blandt de navne, der allerede er bekræftet, finder man Roleff Kråkström, direktør for Moomin Characters Oy Ltd, der varetager verdensrettighederne for Mumi-universet og forfatter Tove Jansson, Catherine Devine, der er business strategy leader for libraries & museums hos Microsoft, og Heather Walker, der er director of operations for Royal Opera House i London.

De skal sammen med en lang række andre udenlandske og hjemlige navne give danske kulturledere et indblik i både fremtidsperspektiverne, forretningsudviklingen og fællesskabsforståelsen i branchen.

“Danmark er et lille land og marked, og selvom vi ofte tænker innovativt og nyt, så er der virkelig mange gode cases, metoder og erfaringer, som vi kan hente inspiration fra udenfor landets grænser – og derigennem højne niveauet af forretningsforståelse i kultursektoren. Vi skal lære af hinanden – på tværs af både sektor- og landegrænser – for hurtigere at nå frem til konkrete metoder og løsninger,” lyder det fra managing partner i Barc Scandinavia Lars Bertolt Winther.

KulturKRAFT 2021 afvikles 8. oktober i Industriens Hus i København, hvor de tre spor ‘Fremtid’, ‘Forretning’ og ‘Fællesskab’ kommer til at køre simultant. 

Der kan erhverves billetter via linket her.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Kommune i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her