Det går skidt med at få Liberal Alliance lokalt og nationalt til at spille sammen, mener byrådsmedlem Jeppe Lindberg i Køge. Han har forladt LA og er blevet løsgænger. - Foto: Privat

Flere byrådskandidater og -medlemmer i det sydjyske har på det seneste forladt Liberal Alliance. Nu forlader et byrådsmedlem på Sjælland også partiet med en bemærkning om, at den er gal med samspillet mellem partiets landsorganisation og LA-medlemmerne i byrådene.

Af Iver Houmark Andersen, redaktør af NB-Kommune, iver@nb-medier.dk

Liberal Alliance bløder kandidater og medlemmer op til kommunalvalget. De seneste uger har flere LA-medlemmer i det sydjyske forladt partiet. Og nu har byrådsmedlem Jeppe Lindberg i Køge valgt at melde sig ud af LA og blive løsgænger.

Jeppe Lindberg har siddet i byrådet i Køge siden 2017 og meldte tidligere i år ud, at han ikke ville genopstille ved KV21. Når han nu helt forlader LA skyldes det ikke utilfredshed med partiets overordnede politik. Ej heller utilfredshed med den lokale partiorganisation, understreger Jeppe Lindberg over for DAGBLADET Køge.

“Det her handler primært om samspillet mellem partiets hovedorganisation, Christiansborg og så kommunalbestyrelserne, hvor jeg mener, at sidstnævnte er helt afkoblet,” siger Jeppe Lindberg til DAGBLADET Køge.

Læs også:
Oprøret i Liberal Alliance breder sig

Lignende kritik af LA på Christiansborg har lydt fra nu tidligere LA-medlemmer i Vejen, Vejle og Kolding. I Vejen forlod byrådsmedlem Martin Boye partiet i august med følgende bemærkning til JydskeVestkysten:

“Vi er fuldstændig enige i politikken (LA’s, red.). Det var kun den organisatoriske kultur, som gør, at ingen af os kunne se os fortsætte, og jeg vil gerne understrege, at vi var helt enige alle sammen.”

Martin Boye forlod LA sammen med alle i den lokale partiafdeling i Vejen. Det skete med en stor stikpille til LA på Christiansborg:

“Der findes nogle mennesker, som bruger den politiske scene til selvpromovering. Og fair nok, men det er bare utroligt ødelæggende for dem, der er idealister. Folk, der er i politik for egen vindings skyld, kan meget vel gå hen og pifte engagement, begejstring, glæde, lyst, vilje og skabertrang,” sagde Martin Boye til JydskeVestkysten.

Læs også:
Lokale partifolk løber væk fra Liberal Alliance