Del artiklen:

I den forgange uge formodede 16,1 procent af de coronasmittede danskere, at de var blevet smittet i udlandet.

Af NB-Kommune,

Hver sjette coronasmittede, der er blevet testet positiv indenfor den seneste uge, formoder at være blevet smittet i udlandet. Det viser tal fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Det er en stigning fra ugen før, hvor lidt over hver tiende formodede at være blevet smittet i udlandet.

Spanien er det land, hvor flest formoder at være blevet smittet. Over halvdelen af de smittede angiver Spanien som det land, hvor de er blevet smittet.

Derefter kommer landene Cypern, Grækenland, Kroatien og Malta.

Smitten i Spanien er høj i øjeblikket, og landet er blevet farvet gul i Udenrigsministeriets rejsevejledning.

Det betyder, at man skal være ekstra forsigtig, når man rejser i landet.

Cypern er også farvet gul.

Grækenland er farvet grøn eller gul, alt efter hvilken region man rejser til. Den populære ferieø Kreta er farvet gul.

Kroatien er farvet helt grøn, mens Malta er farvet orange, hvilket betyder, at Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser.

1097 mennesker formoder, at de er kommet smittet hjem fra Spanien i løbet af juli måned. Fra Cypern, som er nummer to på listen, gælder det 135 mennesker.

I måneden før var der 73 personer, der formodede at være blevet smittet i Spanien, mens en person angav Cypern som det land, hvor personen mente at være blevet smittet.

Udenrigsministeriets rejsevejledninger bliver opdateret hver uge. En kort overgang var størstedelen af Europa farvet grøn.

Stigende smittetal i en række lande, som skyldes den mere smitsomme Delta-variant, har gjort, at flere lande og områder er blevet farvet gule eller orange.

/ritzau/