Lars Kirkegaard nåede lige akkurat ikke at fejre sit to-års jubilæum som fællesforvaltningsdirektør i Norddjurs Kommune. - Foto: Norddjurs Kommune.

Efter knap to år i stillingen som fællesforvaltningsdirektør i Norddjurs Kommune har Lars Kirkegaard skrevet under på sin fratrædelsesaftale. Kun få detaljer om begrundelsen foreligger.

Af Johan Storgaard Jespersen, [email protected]

Kommunalbestyrelsen i Norddjurs Kommune har tirsdag 22. juli godkendt en fratrædelsesaftale med fællesforvaltningsdirektør Lars Kirkegaard. Det sker på baggrund af en beslutning i Økonomiudvalget.

I en pressemeddelelse skriver kommunen, at man ønsker en direktør med en anden profil til den fremadrettede ledelse af fællesforvaltningen. Men hvad, der derudover ligger til grund for beslutningen, fremgår ikke, og hverken kommunen eller den afgående direktør har nogen kommentarer til sagen.

Der findes heller ingen ledetråde i kommunalbestyrelsens mødereferat, da beslutningen om at afskedige direktøren var under et lukket punkt. Det eneste sted, hvor Lars Kirkegaard er nævnt i mødereferatet, er under borgerrådgiverens beretning for 2020, hvor det fremgår, at 153 ud af 334 henvendelser i borgerrådgivningen var under fællesforvaltningsdirektørens område.

På kommunalbestyrelsesmødet blev det derudover besluttet, at stabschef Kim Bruun Nielsen konstitueres som fællesforvaltningsdirektør i overgangsperioden, indtil en ny kandidat er fundet.

Lars Kirkegaard, der er uddannet revisor, nåede at sidde som Norddjurs Kommunes fællesforvaltningsdirektør i næsten to år. Før det har han været ansat i en række andre kommunale chef- og direktørposter rundtomkring i landet.