Ny benchmarking fra Beskæftigelsesministeriet placerer Gladsaxe som den kommune, der er bedst til at få ledige tilbage i job. - Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix (Arkiv)

Sjællandske jobcentre er bedst til at få borgere i job og uddannelse og dermed væk fra offentlig forsørgelse. Det viser ny benchmarking fra Beskæftigelsesministeriet.

Af Jørn Sørensen, [email protected]

En ny benchmarking viser, hvor mange borgere hver enkelt kommune har på offentlig forsørgelse sammenholdt med det antal, man kan forvente, at kommunen vil have på baggrund af de lokale forhold.

På top 10-listen over de kommuner, der har klaret sig bedst, er de fleste beliggende på Sjælland. Se listen nederst i artiklen.

På førstepladsen for beskæftigelsesindsatsen ligger Gladsaxe Kommune, der for andet år i træk kan kalde sig Danmarksmester. Det glæder borgmesteren:

“Jeg er utrolig glad på vegne af de borgere, der er kommet i job og uddannelse. Det har stor betydning for livskvaliteten, at man har noget at stå op til, kan uddanne sig, gå på arbejde, tjene sine egne penge og være en god rollemodel for sine børn. Samtidig vil jeg rose de dygtige medarbejdere i Jobcenteret, som har været helt utrolig gode til at løfte deres opgave og sikret os den her flotte placering to år i træk, “siger Gladsaxes borgmester Trine Græse (S).

Tallene viser, at Gladsaxe har 1,3 procentpoint færre på offentlig forsørgelse end forventet ud fra rammevilkårene. Det svarer til, at 570 færre borgere er på offentlig forsørgelse end forventet.
“Det er meget flot, at vi for andet år i træk topper listen i den her måling. Jeg vil gerne rose medarbejdere og ledere for et rigtigt engageret arbejde. En af nøglerne til vores succes er, at vi er gode til at samarbejde på tværs inden for hele det sociale område,” siger formand for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Michael Dorph Jensen (EL).

På andenpladsen i benchmarken ligger Fredensborg Kommune, og til det siger borgmester Thomas Lykke Pedersen (S):

”Vi har en stor og vigtig opgave med at gøre så mange borgere og familier uafhængige af offentlig forsørgelse. Det kan vi ikke mindst gøre ved at skaffe dem job og uddannelse, så de kan komme videre i deres liv. Det er vi gode til – og det glæder mig virkelig”, siger Thomas Lykke Pedersen.

Målingen indeholder tal for dagpengeområdet, sygedagpengeområdet og kontanthjælpsområdet. Listen er baseret på perioden 1. halvår 2020 – 2. halvår 2020. Målingen gennemføres to gange årligt.

Se liste og danmarkskort over alle landets kommuner her.

null
Eksempel: Frederiksberg er placeret som nr. 3 ud af 98 kommuner. Frederiksberg er dermed den kommune, der klarer sig 3. bedst. Frederiksberg har 0,7 procentpoint færre på offentligt forsørgelse end forventet på baggrund af kommunens rammevilkår. Det svarer til 520 personer færre end forventet. Fordi Frederiksberg klarer sig bedre end forventet, har de sparet 38,2 mio. kr. i det kommunale budget. Kilde: Beskæftigelsesministeriet.