Del artiklen:
KL-formand Jacob Bundsgaard og Finansminister Nicolai Wammen er tirsdag aften tæt på at have indgået en økonomiaftale, erfarer NB-Økonomi. Her ses de ved præsentationen af kommunernes økonomiaftale sidste år.
KL-formand Jacob Bundsgaard og Finansminister Nicolai Wammen er tirsdag aften tæt på at have indgået en økonomiaftale, erfarer NB-Økonomi. Her ses de ved præsentationen af kommunernes økonomiaftale sidste år. - Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

KL’s forhandlere har fået mandat fra KL-bestyrelsen til at forhandle en økonomiaftale på plads med udgangspunkt i den aftaletekst, der ligger på bordet nu. Løftet af servicerammen ligger i omegnen af 1,5 mia. kr..

Af Arne Ullum, [email protected]
og Peter Risager, [email protected]

KL og regeringen er tæt på at lande en aftale om kommunernes økonomi for 2022, og den endelige aftale kan komme på plads så tidligt som i aften. Det erfarer NB-Økonomi.

Tirsdagens forhandlinger i Finansministeriet blev relativt hurtigt afbrudt, men i modsætning til sidst, så var det ikke, fordi der var for langt mellem KL og regeringen. I stedet blev forhandlingerne afbrudt, fordi KL’s forhandlere skulle mødes med KL’s bestyrelse for at få det endelige mandat til at forhandle aftalen på plads.

Læs også:
KL genoptager økonomiforhandlinger efter opfordring fra regeringen

NB-Økonomi erfarer, at KL’s bestyrelse – udover nogle få ændringer – har givet forhandlerne mandat til at indgå en aftale på baggrund af et udkast til aftalen, hvor regeringen har imødekommet KL’s krav om, at tekstdelen klart skal afspejle den forventede service, som de økonomiske rammer rækker til. 

Dermed tyder alt på, at regeringen har bøjet sig markant, og har givet indrømmelser om, at aftalen ikke rækker til velfærdsløft, men blot dækker demografien og en del af opdriften på det specialiserede socialområde. 

I udkastet ligger løftet af servicerammen på i omegn af 1,5 milliarder kroner, og heraf udgør det demografiske træk 1,25 milliarder kroner. Derfor er det ifølge NB-Økonomis oplysninger blot de sidste detaljer, der mangler at falde på plads. 

KL’s forhandlere og regeringen mødes igen klokken 19 i Finansministeriet i dag, tirsdag, og derfor kan en aftale være på plads allerede tirsdag aften. Alt tyder på, at den endelige aftale om kommunernes økonomi for 2022 bliver offentliggjort i morgen, onsdag. 

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Kommune i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her