Del artiklen:
Der bliver flere hænder til at tage sig af de ældre fremover.
Der bliver flere hænder til at tage sig af de ældre fremover. - Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix (arkiv)

Kommunerne får midler til at ansætte omkring 1.000 nye medarbejdere i ældreplejen og samtidig sende et tilsvarende antal medarbejdere i uddannelse. Det skyldes en netop indgået aftale i Folketinget om udmøntning af milliarder af kroner.

Af Iver Houmark Andersen, redaktør af NB-Kommune, [email protected]

Kommunerne får midler til at ansætte over 1.000 nye medarbejdere i ældreplejen og samtidig sende et tilsvarende antal medarbejdere i uddannelse som social- og sundhedshjælpere eller social- og sundhedsassistenter.

Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet blev med forliget om finansloven for 2021 enige om at afsætte 425 mio. kr. i 2021, 450 mio. kr. årligt i 2022-2023 og 500 mio. kr. årligt fra 2024 og frem. Partierne er nu enige om en endelig udmøntningsmodel for midlerne.

Kommunerne skal bruge pengene til at ansætte erstatningspersonale for de ufaglærte medarbejdere, som nu skal tage en uddannelse som social- og sundhedshjælper eller social- og sundhedsassistent. I takt med at de ufaglærte medarbejdere færdiggør deres uddannelse vil kommunerne have mulighed for at ansætte varigt personale i ældreplejen, som alle har den relevante uddannelsesbaggrund. Aftalen sikrer op mod 1.012 ekstra ansatte i ældreplejen i 2024.

“Med denne aftale løfter vi kvaliteten i vores ældrepleje gennem flere medarbejdere og flere, der kan gå fra ufaglært til uddannet. Regeringen har fra starten sat som mål at holde hånden under velfærden og lade pengene følge med det stigende antal ældre i modsætning til de borgerlige regeringer,” siger social- og ældreminister Astrid Krag (S) i en pressemeddelelse,  og fortsætter:

“Der er tilført mere end 3 mia. kr. til den kommunale velfærd de senere år, og med denne aftale sikres endnu et vigtigt løft af velfærden.”

Læs også:
Kritiseret ældrepleje anbefales at ansætte flere ledere

Pengene fordeles efter kommunernes andel af ældre

Midlerne fordeles efter ‘ældrenøglen’, som den ser ud i 2021, til alle kommuner, som ønsker at modtage dem. Midlerne tildeles årligt og udmøntes med halvårsvirkning fra 2021. Partierne bag aftalen drøfter udmøntningen af de resterende midler i 2021.
 
Løn- og ansættelsesvilkår for medarbejdere omfattet af tilskudsordningen følger den gældende overenskomst på området.

Ældreordfører for Enhedslisten, Pernille Skipper, er glad for den nye aftale om udmøntning af ‘ældre-pengene’.

“For Enhedslisten var det et hovedkrav i finanslovsforhandlingerne sidst at få flere ansatte i ældreplejen. Derfor er jeg glad for, at pengene endelig er på vej afsted. Og det har været vigtigt for os, at det er bundet op på at flere også får en uddannelse inden for faget,” siger Pernille Skipper. 

Folketingsmedlem Kristian Hegaard, Radikale Venstre, hæfter sig ved, at der nu sættes massivt ind med uddannelse i ældreplejen.
 
”Uddannelse af personale giver bedre ældrepleje. Den største udfordring på ældreområdet bliver manglen på arbejdskraft. En del af løsningen er kompetenceløft for at fastholde medarbejderne. Derfor er vi glade for, at der nu udmøntes midler til flere hænder og bedre ældrepleje,” siger Kristian Hegaard.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Kommune i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her