Del artiklen:
De socialdemokratiske borgmestre Bo Hansen og Birgit S. Hansen kan glæde sig til at få attraktive statslige arbejdspladser.
De socialdemokratiske borgmestre Bo Hansen og Birgit S. Hansen kan glæde sig til at få attraktive statslige arbejdspladser. - Foto: Socialdemokratiet og Frederikshavn Kommune

Fire byer kan se frem til hver at få mindst 100 statslige arbejdspladser. ‘Når sådan noget sker, håber jeg altid på, der er nogle, der kunne få lyst til at bo i området,’ siger borgmester i Svendborg.

Af Iver Houmark Andersen, redaktør af NB-Kommune, [email protected]

Borgmestre og byråd i fire provinsbyer kan se frem til, at deres kommuner får en saltvandsindsprøjtning. I de fire kommuner oprettes et skattecenter, hvor der i hvert center skal arbejde 100 til 125 specialiserede medarbejdere.

I 2022 åbnes nye skattecentre i Ringe (Faaborg-Midtfyn Kommune) og i Slagelse. I 2023 åbner nye centre i Frederikshavn og Svendborg. Det bekræfter flere kilder over for NB-Kommune.

I Frederikshavn er borgmester Birgit S. Hansen (S) meget glad for udsigten til “op til 150 nye arbejdspladser”.

“Hver eneste arbejdsplads betyder noget for en kommune af vores størrelse, så skattecentret er en rigtig god nyhed. Vi trækker aldrig ‘udkantskortet’, men det er dejligt, at man fra statens side har fået øjnene op for, at vi har noget at byde på her i Nordjylland,” siger Birgit S. Hansen til NB-Kommune.

Hun gør opmærksom på, at de nye arbejdspladser er ekstra kærkomne, fordi som hun siger: “Vi er udfordret af corona, konjunkturer og strukturer, så vi har for høj ledighed.”

De fire kommuner har alle en socialdemokratisk borgmester, og kærkomne statslige arbejdspladser vil give dem lidt medvind op til kommunalvalget i november. Her i dag fredag klokken 16 kan Birgit S. Hansen (S) sole sig sammen med både statsminister Mette Frederiksen (S) og skatteminister Morten Bødskov (S) foran byens kommende skattecenter. Der er indkaldt til et såkaldt doorstep-pressemøde.

I går, torsdag, skrev Fyens Stiftstidende, at Svendborg Kommunes borgmester Bo Hansen (S) har nogle gode uger. I forrige uge fik han at vide, at regeringen vil genoprette læreruddannelse i Svendborg. I går var det så nyheden om endnu flere statslige arbejdspladser i form af et skattecenter i 2023. Om placeringen af skattecentret siger Bo Hansen til Fyens Stiftstidende:

“Jeg synes, det er spændende, at vi får en så stor arbejdsplads til Svendborg, og jeg er stolt over, at vi kan være med til at løse den opgave. Når sådan noget sker, håber jeg altid på, der er nogle, der kunne få lyst til at bo i området.”

Skattecentret i Svendborg og de øvrige nye skattecentre er en del af regeringens plan om at styrke skattekontrollen markant med 1.000 ekstra medarbejdere fordelt på i alt otte nyoprettede skattecentre udenfor hovedstaden. I 2020 åbnede nye centre i Fredericia og Frederikssund, og senere i år åbner nye centre i Esbjerg og Viborg.

null
På Skippergade 27 i Frederikshavn skal der ligge et nyt skattecenter, og her er der fredag eftermiddag et pressemøde. Tidligere var der et posthus på adressen. (Foto: Google/arkiv)

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Kommune i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her