Del artiklen:

Danmarks Idrætsforbund har opgjort tal som viser, at Københavns Kommune ligger på et lavt niveau i forhold til resten af kommunerne, når det gælder kapaciteten af boldbaner, idrætshaller og bassiner. NB-Kommune kan bekræfte tallene.

Af Lene Vind,

København er så udfordret på idrætsfaciliteter, at mange stå på venteliste, før de kan komme til at spille fodbold, gå til gymnastik eller lære at svømme. I følge Danmarks Idrætsforbund (DIF) har det stor betydning for de sociale foreningsfællesskaber, dannelse, livskvalitet og mental og fysisk sundhed.  I følge en pressemeddelelse fra DIF er efterslæbet så stort, at København har tre gange så mange indbyggere pr. idrætsfacilitet end gennemsnittet på landsplan. “Der er alvorligt behov for en kraftig opgradering af idrætsfaciliteterne i København, ellers frygter vi, at alt for mange børn og unge aldrig bliver en del af fællesskaberne i idræts- og foreningslivet,” siger Niels Nygaard, formand for Danmarks Idrætsforbund.  Der er i forvejen langt færre børn, som dyrker foreningsidræt i København sammenlignet med resten af landet. Samtidig stiger udfordringerne med udbygningen af nye boligområder og befolkningstilvækst. Ventelister giver risiko for social slagside
 DIF arbejder på at sikre idrætsfaciliteter over hele landet og håber derfor, at de kommende kommuneaftaler fortsat tilgodeser idrætsområdet. I København er investeringerne til idrætsfaciliteter øget de seneste år, og derudover er der indgået en samarbejdsaftale mellem DIF, DGI og Københavns kommune under titlen ‘Verdensby i bevægelse’ med blandt andet øget samarbejde mellem kommunale institutioner og civilsamfund. Selvom København har øget investeringerne de seneste år og indgået samarbejdsaftaler med DIF og DGI, halter kommunen så langt bagefter, at DIF mener, at der er behov for en ekstraordinær indsats. “Udfordringerne med de manglende idrætsfaciliteter kan også ende med at give social slagside. Gennem årene har flere undersøgelser nemlig vist, at det fysiske aktivitetsniveau falder med lavere socioøkonomisk status,” siger Niels Nygaard. DIF appellerer derfor til Christiansborg om at give en ekstra håndsrækning til København. NB-Kommune har tidligere kigget på kommunernes fritidsfaciliteter og her fremgår det klart, at Københavns Kommune er bagud på området. Så vil du være mere klog på, hvilke kommuner der bruger flest penge på fritidsfaciliteter, så læs artiklen i NB-Kommune. Find tallene fra DIF her

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Kommune i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her