Del artiklen:
Fra i dag og til 30. juni 2021 er Landdistriktspuljen åben for ansøgninger til midler målrettet projekter under temaet 'Det gode landsbyliv nu og i fremtiden.'
Fra i dag og til 30. juni 2021 er Landdistriktspuljen åben for ansøgninger til midler målrettet projekter under temaet 'Det gode landsbyliv nu og i fremtiden.' - Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix (Arkiv)

Det gode landsbyliv nu og i fremtiden er hovedtemaet for Landdistriktspuljens anden ansøgningsrunde i år. Rekordmange midler er afsat for at styrke nærheden og udviklingen i landdistrikterne.

Af Jørn Sørensen, [email protected]

62 millioner kroner er i år afsat til udviklingsaktiviteter i landdistrikterne, der i år fordeler sig på tre ansøgningsrunder frem for de tidligere to.

Fra i dag og til 30. juni 2021 er Landdistriktspuljen åben for ansøgninger til midler for i alt 25 millioner kroner målrettet projekter under temaet ‘Det gode landsbyliv nu og i fremtiden.’

Og det giver god mening at understøtte den lokale initiativrigdom med en rekordstor pulje, mener formand for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard:

“I år er der afsat 62 millioner kroner til Landdistriktspuljen – 38 millioner kroner mere end i 2020 – og pengene skal give en hånd til de ildsjæle og virksomheder, der knokler for at finde fæste. Det giver rigtig god samfundsræson at indtænke landdistriktsstøtte i konkrete udviklingsprojekter, der bliver båret frem af lokalt kendskab, engagement og vilje,” siger Steffen Damsgaard i en pressemeddelelse og fortsætter:

.”Hvis vi kan styrke grundlaget for at skabe udvikling helt lokalt, kan vi sikre arbejdspladser, bosætning og i det store hele et områdes overlevelse. Det er bydende nødvendigt at styrke indsatserne for landdistrikterne, hvis vi skal stoppe den negative spiral og styrke fremtiden for hele vores land,” .

Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S) oplyser, at det er en styrkelse af nærheden i landet, der er i fokus med Landdistriktspuljens forøgede midler:

“Landsbyerne er typisk kendetegnet ved et stærkt sammenhold og et rigt foreningsliv. Men med centraliseringen er rigtig mange offentlige funktioner, lokale tilbud og arbejdspladser flyttet længere væk fra borgerne i landdistrikterne. Derfor har jeg valgt, at midlerne i denne runde skal bringe nærhed tilbage og styrke det gode liv i de små bysamfund, hvor frivillige og ildsjæle holder hjulene i gang,” siger indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek.

Bolig- og Planstyrelsen oplyser, at midlerne i denne runde vil prioriteres til projekter, der:

  • Søger at fastholde lokale arbejdspladser, lokale fritidstilbud, et lokalt udbud af offentlige funktioner mv. i landsbyer og mindre byer.
  • Understøtter omstilling og udvikling af landsbyer og mindre bysamfund i landdistrikterne.

I puljens første runde i 2021, der løb fra februar til starten af april, var der afsat 13,5 millioner kroner.

Ansøgninger til Landdistriktspuljens anden runde 2021 skal være Bolig- og Planstyrelsen i hænde inden 30. juni kl. 12.00.

Se ansøgningsskemaer og vejledninger for forsøgsprojekter på Livogland’s underside om Landdistriktspuljen.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Kommune i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her