Langtidsledighed har ramt kommuner forskelligt under corona

Størst stigning i langtidsledighed i Østjylland og hovedstadsområdet, mens produktions-Danmark klarer sig bedre igennem. Flere kommuner har skiftet plads i rangordning. Se tallene for din kommune.

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]

I kommunerne er der stor forskel på, hvordan langtidsledigheden har udviklet sig. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

En undersøgelse fra AE viser, at langtidsledigheden er steget med 15.000 til næsten 37.900 fra marts sidste år til april i år. Samtidig er regeringen optaget af, at der skal ske noget hurtigt for at få den bragt ned under genåbningen. Det skriver NB-Beskæftigelse.

Den største udvikling i langtidsledigheden er i Aarhus og omkring hovedstaden, mens Skive, Vejen og Ærø kommuner fra november 2019 til november 2020 ikke havde nogen stigning i langtidsledigheden overhovedet.

Mens Brøndby Kommune havde den største stigning i langtidsledigheden på 0,7 procentpoint, havde Aarhus, Hvidovre, Ishøj og København en stigning på 0,5 procentpoint. Den gennemsnitlige stigning på landsplan var 0,2 procent i november 2020 i forhold til året før.

Læs også:
Den frygtede langtidsledighed stiger og stiger

Opgørelsen fra november er den seneste, Danmarks Statistik har opgjort over kommuner, hvor der samtidig er taget højde for sæsonudsving.

Klik ind på din kommune på kortet for at se hvor stor en andel, langtidsledige udgør af den lokale arbejdsstyrke.

Læs hele artiklen på NB-Beskæftigelse