En række medlemmer i Dansk Skøjte Union og Danmarks Ishockey Union kan se frem til at udøve deres sport på isen lidt længere end sædvanligt i år, fordi en række kommuner forlænger sæsonen. - Foto: DIF.dk

KL og de store idrætsorganisationer opfordrer fortsat til at forlænge sæsonen for de faciliteter, der danner ramme om den indendørs idræt. Mange kommuner har allerede handlet på opfordringen, skriver DIF i en pressemeddelelse.

Af Lene Vind,

I dag kan foreningerne igen slå dørene op til indendørs idræt for børn og unge under 18 år og voksne over 70. Alle andre må vente til 6. maj.

Genåbningen er selvfølgelig en god nyhed, men da den normale sæson for de indendørs idrætter er tæt på afslutningen, opfordrede Danmarks Idrætsforbund (DIF), DGI, DFIF og KL allerede i februar kommunerne til at forlænge sæsonen, så idrætsforeningerne kunne fastholde flest mulige børn, unge og voksne i de lokale foreninger.

Det er en opfordring, som er blevet taget godt imod op til genåbningen.

“Det er meget positivt, at så mange kommuner har valgt at forlænge sæsonen for de indendørs idrætsfaciliteter og dermed giver foreningerne mulighed for at aktivere deres medlemmer igen nu og her”, siger Morten Mølholm, administrerende direktør i DIF.

Vintersport om sommeren

En af de faciliteter, der er dyrest at holde åben i længere tid, er skøjtehallerne. Alligevel kan mange foreningsmedlemmer i ishockey- og skøjtesporten se frem til at komme på is resten af foråret og endda hen over sommeren enkelte steder.

Indtil videre har 12 ud af landets 17 kommuner med skøjtehaller nemlig godkendt en sæsonforlængelse, og dermed får idrætsforeningerne mulighed for at aktivere deres medlemmer, som ikke har haft is under skøjterne siden den 16. december. Noget, der naturligvis skaber glæde i Dansk Skøjte Union og Danmarks Ishockey Union.

“Vi er enormt ydmyge og glade for den respons, vi har fået på vores kommunale henvendelser. Adskillige borgmestre og kultur- og fritidsforvaltninger har været imødekommende og forstående, og det gør nu, at vores udøvere kan komme tilbage på isen,” siger Ulrik Larsen, direktør i Danmarks Ishockey Union.

DIF opfordrer også alle landets kommuner til sæsonforlængelser af idrætshaller og svømmehaller og indendørs idræt generelt.

Fakta om genåbningen af indendørs idræt

• Indendørs idræt på tværs af alle idrætter er tilladt for børn og unge under 18 år (t.o.m. 17 år) og for voksne over 70 år.
• For børn og unge til og med 18 år gælder et forsamlingsforbud på 25 personer. Der er ikke krav om coronapas.
• For voksne over 70 år gælder et forsamlingsforbud på 10 personer. Der er krav om coronapas.
• Næste fase af genåbningen er planlagt til den 6. maj, hvor det forventes, at også voksne over 18 kan mødes og træne i indendørs foreningsregi.
• Professionel idræt er fortsat undtaget fra restriktionerne.