Lukningen af valgsteder i Greve Kommune vil gå ud over valgdeltagelsen, mener Socialdemokratiet, Enhedslisten og De Konservative. (Arkiv) - Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

I områder med traditionel lav valgdeltagelse foreslår umage politisk trekløver i Greve Kommune nu at sende rullende stemmebokse ud til borgerne.

Af Jørn Sørensen, [email protected]

I marts besluttede et flertal i Greve byråd at reducere antallet af valgsteder til kommunalvalget i november fra de hidtidige syv steder til fem, og det skabte en del politisk turbulens.

Læs også:
Hård debat om at nedlægge valgsteder

Utilfredsheden over beslutningen fra især Socialdemokratiet, De Konservative og Enhedslisten fører nu til et forslag, der skal hjælpe vælgerne i de områder, hvor valgstederne lukkes.

De tre partier vil i stedet sende valgbusser rundt i områderne, skriver Sjællandske Medier:

“Vi vil bringe valget tættere på borgerne, og sikre, at de nærmest kan få et valgsted i baghaven,” siger socialdemokraternes Bjarke Abel til Sjællandske Medier.

De tre partier foreslår konkret, at bussen skal starte turen rundt i kommunen en måned inden valget 16. november og indsamle brevstemmer: På plejecentre, Greve Gymnasium, i tæt bebyggede boligområder og i kommunens landsbyer og yderområder.

Især i kommunens nordlige ende omkring Hundige er der fokus på den normalt lave valgdeltagelse, og med lukningen af to ud af tre valgsteder i netop det område regner Bjarke Abel ikke med, at det kommer til at blive anderledes i år.

“Greve Videnscenter er et af de valgsteder, som blev nedlagt, og her var stemmeprocenten nede på 56. Det fremmer ikke valgdeltagelsen, at man har valgt at nedlægge valgstedet og give borgerne dårligere mulighed for at stemme. Derfor vil vi give borgerne mulighed for at stemme i deres eget lokalområde,” siger Bjarke Abel til Sjællandske Medier.

Læs også:
Ophedet debat om kommunes facebookside