To kommuner er uenige om, hvordan nogle høje vindmøller visuelt vil påvirke et naturområde på grænsen mellem de to kommuner. - Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix (arkiv)

Kommune er fortvivlet over nabokommunes plan om kæmpe vindmøller få hundrede meter fra kommunegrænsen. ‘Det vil være en katastrofe,’ siger udvalgsformand.

Af Jørn Sørensen, [email protected]

Der er debat om vindmølleparker i flere af landets kommuner, hvor især borgere i nærområderne og naturorganisationer enten forsøger at bremse opførelsen af de nye kæmpemøller eller få nedlagt dem, der allerede er opført.

Læs også:
Fugle spænder ben for Danmarks største vindmøllepark

I det midtjyske er der nu også politisk møllemodvind fra en kommune, hvor nabokommunen ønsker at opføre tre vindmøller på hver 167 meter blot 350 meter fra kommunegrænsen midt i et større naturområde.

Læs også:
Borgerprotester bremser opsætning af hver femte vindmølle på land

Det er Ikast-Brande Kommune, der vil opføre møllerne, men i Vejle Kommune er modstanden voksende, siger Karl Erik Lund (DF), formand for natur- og miljøudvalget i Vejle:

“Vi sender et svar til Ikast-Brande Kommune, hvor vi skriver, at vi synes, det er en rigtig dårlig idé, og at man bør finde et andet sted at stille dem. Det vil være en katastrofe at stille dem op i et område med urørt natur,” siger Karl Erik Lund til JydskeVestkysten og fortsætter:

“Vi har ikke noget imod vindmøller, men møller af den størrelse hører til ude på vandet – ikke i et naturområde.”

Forvaltningen i Ikast-Brande Kommunes har i en miljørapport vurderet den visuelle påvirkning af området som ‘moderat negativ’, mens forvaltningen i Vejle Kommune vurderer den som ‘væsentligt negativ’.

Læs også:
Borgmestre i nabostrid om vindmøllepark