Del artiklen:
Egedal Kommune er kåret til Danmarks bedste. Borgmester Karsten Søndergaard (V) fremhæver, at Egedal Kommune satser meget på at give borgerne
Egedal Kommune er kåret til Danmarks bedste. Borgmester Karsten Søndergaard (V) fremhæver, at Egedal Kommune satser meget på at give borgerne "verdens bedste hverdag". - Foto: Egedal Kommune. Collage: Iver Houmark Andersen.

Hvordan er din kommune sammenlignet med andre? Det kan man blive noget klogere på via en ny, gratis dataplatform. Her bliver kommunerne målt op mod hinanden på 9 forskellige parametre og 28 målepunkter. Egedal, Favrskov og Roskilde ligger i top. Tjek din kommune på Danmarkskort.

Af Iver Houmark Andersen, redaktør af NB-Kommune, [email protected]

Vidste du at Egedal Kommune på Midtsjælland er Danmarks bedste?
At Albertslund Kommune har det værst med kriminalitet?

Hvis ikke kan du få meget mere data om din kommune på en ny, gratis dataplatform udarbejdet af en af landets største portaler for lejeboliger Findboliger.dk.

En af rangeringerne går selvfølgelig på at finde frem til Danmarks bedste kommune. Her viser det sig, at Top ti er sådan her:

 1. Egedal
 2. Favrskov
 3. Gentofte
 4. Roskilde
 5. Solrød
 6. Lyngby-Taarbæk
 7. Rudersdal
 8. Lejre
 9. Skanderborg
 10. Allerød

(Kilde: Danmarks bedste kommune. Note: Kommunerne Læsø, Fanø og Frederiksberg indgår ikke i opgørelsen)

Placeringen som nummer ét er man selvfølgelig glad for i Egedal Kommune, som ligger vest for København med Ølstykke som mest kendte by.

“Det er jeg rigtig stolt af. Vi høster nu frugten af, at byrådet har besluttet at borgerne i Egedal, skal have verdens bedste hverdag,” siger Egedals borgmester Karsten Søndergaard (V) i en meddelelse fra kommunen.

9 parametre – 28 målepunkter

Den nye dataplatform fra Findboliger.dk giver brugerne mulighed for at se, hvordan landets kommuner er rangeret ud fra 9 overordnede parametre (målt på 28 målepunkter):

 • Uddannelse
 • Bolig
 • Sundhed
 • Beskæftigelse
 • Indkomst
 • Kriminalitet
 • Trafikuheld
 • Ligestilling
 • Miljø

Dataplatformen bærer navnet ’Danmarks bedste kommune’ og er udformet på baggrund af Statistikbanken hos Danmarks Statistik.

null
Her er fire af de hovedparametre (med tilhørende målepunkter), som man nærstudere på den nye dataplatform.


Vil gøre det nemt at finde data

Ifølge Reva Media, der står bag Findboliger.dk, er formålet med datasættet at sikre, at alle interesserede nemt kan finde data omkring en bestemt kommune.

“Vi oplever ofte, at vores kunder kan være i tvivl om, hvilken kommune, der lige præcis passer til deres livsstil. Med
’Danmarks bedste kommune’ kan brugerne nemt finde data på alle kommuner i Danmark. Og det har været vores mål fra starten,” lyder det fra Reva Medias administrerende direktør Jan Revald i en meddelelse.

Læs også:
Sådan har kommunerne klaret sig i tre års benchmark

Jan Revald gør opmærksom på, at den tilgængelige data i Danmarks bedste kommune ikke kun er målrettet personer, der søger bolig.

“Det her er en mulighed for alle, der har brug for noget statistik viden om kommunerne i Danmark – hvad end det handler om studerende, der skal bruge oplysninger i forbindelse med en opgave, eller journalister, der skal bruge data til en artikel. Det er derfor, at det har været vigtigt for os at gøre det så brugervenligt som muligt,” siger Jan Revald.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Kommune i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her