En tidligere ansat fra bostedet Bifrost ved Vejle er blevet dømt for uagtsomt manddrab, og Vejle Kommune afventer nu resultaterne af ekstern undersøgelse om bostedet. (Arkiv) - Foto: Bifrost.

En multihandicappet kvinde døde i et badekar på bosted ved Vejle, og en ung praktikant blev kendt skyldig i hendes død. Kommunen vil måske til august foretage sig yderligere i sagen.

Af Jørn Sørensen, [email protected]

I sommeren 2019 var en 24-årig kvinde i lønnet praktik som pædagogstuderende på bostedet Bifrost i Vejle. Da beboeren skulle i bad, sørgede den nu dømte praktikant ikke for en passende vandtemperatur i badekarret. Og hun efterlod ifølge dommen den handicappede kvinde, som ikke havde noget sprog eller evnerne til selv at komme ud af badekarret, alene i 30-45 minutter.

Den 20-årige handicappede kvinde døde, fordi hun blev kvalt i sit eget opkast i et alt for varmt bad, konkluderede Retslægerådet. I marts blev den 24-årige praktikant af Retten i Kolding dømt for uagtsomt manddrab.

Læs også:
Anklage: Praktikant var skyld i handicappet kvindes død

Men sagen slutter ikke her for Vejle Kommune, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Forældrene til den afdøde og flere medarbejdere har efter dommen argumenteret, at den 24-årige praktikant ikke alene har ansvaret for dødsfaldet, idet flere forhold på bostedet er kritisable.

Politikerne i byrådet har derfor overvejet, om der skulle sættes initiativer i gang, der skal klarlægge forholdene nærmere på bostedet. Men på det seneste møde i byrådets børne- og familieudvalg blev politikerne enige om at afvente resultatet af den eksterne undersøgelse, som de satte i gang for en måneds tid siden.

Det siger udvalgsformand Torben Elsig-Pedersen (R):

“Jeg har flere gange sagt, at jeg først ville se udfaldet af retssagen, før jeg tog endeligt stilling til, om vi i udvalget og i Vejle Kommune skulle foretage os yderligere. Som jeg læser dommen, mener jeg imidlertid ikke, at der er kommet noget frem, som skulle gøre det nødvendigt,” siger Torben Elsig-Pedersen til Vejle Amts Folkeblad.

Den eksterne undersøgelse skal blandt andet granske forældretilfredsheden på stedet, leder- og medarbejderkompetencerne og arbejdskulturen. Undersøgelsen ventes færdig i august.