Del artiklen:
En tidligere ansat fra bostedet Bifrost ved Vejle er blevet dømt for uagtsomt manddrab, og Vejle Kommune afventer nu resultaterne af ekstern undersøgelse om bostedet. (Arkiv)
En tidligere ansat fra bostedet Bifrost ved Vejle er blevet dømt for uagtsomt manddrab, og Vejle Kommune afventer nu resultaterne af ekstern undersøgelse om bostedet. (Arkiv) - Foto: Bifrost.

En multihandicappet kvinde døde i et badekar på bosted ved Vejle, og en ung praktikant blev kendt skyldig i hendes død. Kommunen vil måske til august foretage sig yderligere i sagen.

Af Jørn Sørensen, [email protected]

I sommeren 2019 var en 24-årig kvinde i lønnet praktik som pædagogstuderende på bostedet Bifrost i Vejle. Da beboeren skulle i bad, sørgede den nu dømte praktikant ikke for en passende vandtemperatur i badekarret. Og hun efterlod ifølge dommen den handicappede kvinde, som ikke havde noget sprog eller evnerne til selv at komme ud af badekarret, alene i 30-45 minutter.

Den 20-årige handicappede kvinde døde, fordi hun blev kvalt i sit eget opkast i et alt for varmt bad, konkluderede Retslægerådet. I marts blev den 24-årige praktikant af Retten i Kolding dømt for uagtsomt manddrab.

Læs også:
Anklage: Praktikant var skyld i handicappet kvindes død

Men sagen slutter ikke her for Vejle Kommune, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Forældrene til den afdøde og flere medarbejdere har efter dommen argumenteret, at den 24-årige praktikant ikke alene har ansvaret for dødsfaldet, idet flere forhold på bostedet er kritisable.

Politikerne i byrådet har derfor overvejet, om der skulle sættes initiativer i gang, der skal klarlægge forholdene nærmere på bostedet. Men på det seneste møde i byrådets børne- og familieudvalg blev politikerne enige om at afvente resultatet af den eksterne undersøgelse, som de satte i gang for en måneds tid siden.

Det siger udvalgsformand Torben Elsig-Pedersen (R): 

“Jeg har flere gange sagt, at jeg først ville se udfaldet af retssagen, før jeg tog endeligt stilling til, om vi i udvalget og i Vejle Kommune skulle foretage os yderligere. Som jeg læser dommen, mener jeg imidlertid ikke, at der er kommet noget frem, som skulle gøre det nødvendigt,” siger Torben Elsig-Pedersen til Vejle Amts Folkeblad.

Den eksterne undersøgelse skal blandt andet granske forældretilfredsheden på stedet, leder- og medarbejderkompetencerne og arbejdskulturen. Undersøgelsen ventes færdig i august.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Kommune i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her