- Foto: Sønderborg Kommune

Foreningslivet skal i gang igen efter covid-19 pandamien, derfor har Sønderborg Kommune oprettet en ekstraordinær pulje på 400.000 kroner og indgået en samarbejdsaftale med DGI om foreningsudvikling.

Af Lene Vind,

For at hjælpe idrætsklubberne og alle de andre foreninger, der har været lukket ned i flere måneder, i gang igen har Sønderborg Kommune sat gang i flere initiativer. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Udvalget for kultur, idræt, handel og turisme i Sønderborg Kommune har blandt oprettet en ekstraordinær Covid-19 pulje på 400.000 kroner, som en lokal hjælpepakke til at understøtte idræts-, kultur- og fritidslivet, som på grund af nedlukningen ikke har haft indtægtsgivende aktiviteter i normalt omfang.

Dialog om bedre foreningsmiljø

Samtidig har Sønderborg Kommune indgået en samarbejdsaftale med DGI om ”Foreningsmiljøer i verdensklasse”. Aftalen med DGI tager afsæt i nøglen til at få aktive borgere og dermed stærke foreninger.

“Vores opgave at stille nogle rammer til rådighed for foreningerne, men vi går skridtet videre ved at lave et samarbejde med DGI om at skabe et endnu bedre foreningsmiljø,” siger Jesper Kock, der er næstformand for Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme i Sønderborg Kommune.

Kommunen er i løbende dialog med foreningerne om deres udfordringer og udviklingspotentialer, og samtalerne fortsætter, når der genåbnes igen.

I Sønderborg Kommune er antallet af medlemmer hos foreninger tilknyttet DGI og Danmarks Idrætsforbund i 2020 faldet i forhold til året før. En tendens, der med få undtagelser ses over hele landet.

Læs om alle Sønderborg Kommunes initiativer for foreningslivet under covid-19 her.