Billunds borgmester Ib Kristensen (V) er blandt de utilfredse borgmestre. Han er "irriteret" over, at Billund ikke ser ud til at få den længe ønskede Hærvejsmotorvej. - Foto: Billund Kommune

Der skal mere til, lyder det fra flere borgmestre ovenpå regeringens udspil til mere infrastruktur. Andre borgmestre lovpriser udspillet ‘Danmark fremad’.

Af Iver Houmark Andersen, redaktør af NB-Kommune, [email protected]

Der mangler noget. Sådan lyder udmeldingen fra flere borgmestre, efter at regeringen torsdag præsenterede sit udspil om mere infrastruktur for 160 milliarder kroner.

En af de borgmestre, som mener, at der er mangler i regeringens udspil til flere veje, broer og kollektiv trafik, er borgmester i Randers, Torben Hansen (S). Kommunen har længe ønsket sig en forlængelse af motorvejen fra Aarhus til Randers N. Men det har hans socialdemokratiske partifæller i regeringen ikke prioriteret. Torben Hansen skriver på Facebook:

“Jeg er er meget skuffet over Regeringens udspil. Man har endnu engang overset det Østjyske vækstcenter og har ikke sat penge af til en udvidelse af E45 helt til Randers N.”

“Trængslen er stigende, og Vejdirektoratets analyser viser, at der er god samfundsøkonomi i at udvide E45.”

En anden socialdemokratisk borgmester med knubbede ord til regeringens udspil er Trine Græse i Gladsaxe. Hun mener, at alt for mange i Gladsaxe fortsat vil blive plaget af trafikstøj. Ifølge hende er der for meget vejstøj ved to ud af tre boliger i forstadskommunen. Hun skriver på Facebook:

“Vi får en udvidelse af Hillerødmotorvejen og af Motorring3 med et ekstra spor i hver retning, og det ser ud til at det desværre ikke bliver med en tilstrækkelig støjbekæmpelse til bare tilnærmelsesvist at rette op på de ødelæggelser som støjen medfører for vores by og vores borgere.”

Læs også:
Sådan skal der bruges 46,9 milliarder på nye veje over hele landet

Hvor bliver Hærvejsmotorvejen af?

I Billund er borgmester Ib Kristensen (V) heller ikke tilfreds med regeringens udspil ‘Danmark fremad‘. Han har længe sammen med andre arbejdet intenst på at få den såkaldte Hærvejsmotorvej, der ifølge planerne skal strække sig fra Haderslev via Billund og Give og herfra videre mod Hobro. Men motorvejen er ikke med i regeringens udspil.

“Med de udmeldinger, der er kommet fra transportministeren, er det ikke den store overraskelse. Men derfor er det ikke mindre irriterende,” siger borgmester Ib Kristensen til JydskeVestkysten.

En række glade borgmestre

Med til billedet af borgmestrenes reaktioner hører, at en del af dem er meget tilfredse med ‘Danmark fremad’.

Hillerøds borgmester Kirsten Jensen (S) glæder sig meget over, at der nu er udsigt til, at der bliver motorvej hele vejen fra København til Hillerød.

“Jeg er virkelig, virkelig glad,” siger Kirsten Jensen til Sjællandske.

Og i Aarhus er borgmester Jacob Bundsgaard (S) yderst tilfreds med, at motorvejen til byen nu bliver forlænget under jorden gennem den planlagte ‘Marselistunnel’ helt ned til byens store havn.

Det kommer til at “fjerne den tunge lastbiltrafik fra Marselis Boulevard” og give “give bedre forhold for cyklister, gående og kollektiv trafik”, noterer Aarhus-borgmesteren glad på Facebook.

Læs også:
Sådan vil regeringen bruge 39,5 milliarder på kollektiv trafik