Nyt benchmark afslører markante forskelle i kommunernes sygefravær

Del artiklen:

11 kommuner kunne spare mere end 0,6 procent af deres lønudgifter, hvis de kunne nedbringe sygefraværet til det forventede niveau. Det viser ny stor benchmarkanalyse af sygefraværet i de danske kommuner.

Af Arne Ullum, [email protected]

11 af landets kommuner kunne spare mere end 0,6 procent af deres samlede lønomkostninger, hvis de kunne nedbringe sygefraværet blandt medarbejderne til det forventede niveau, viser en benchmark fra Indenrigs- og Boligministeriets Benchmarkenhed.

Analysen har beregnet, hvor mange sygedage personalet hos de enkelte kommuner forventeligt burde have ud fra blandt andet personalets alders- og sundhedsdata. Dermed burde analysen give et billede af, hvor dygtig den enkelte kommune er til at nedbringe sygefraværet.

Generelt er der et klart billede af, at sygefraværet er markant lavere i Vestdanmark end i Østdanmark. Men også her er der store forskelle.

Mens Morsø Kommune i Vestjylland har 13,7 procent flere sygedage end forventet, så har kommuner som Gladsaxe og Dragør i hovedstadsområdet et sygefravær under det forventede.

NB-Økonomi bringer i eftermiddag en større omtale af analysen, som du også kan læse her på NB-Kommune.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Kommune i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her