KL's topforhandler Michael Ziegler og fagbevægelsens topforhandler Mona Striib er enige om, at kommunalt ansatte skal tilskyndes til at gå fra deltid til fuldtid. Men i deres nye aftale om overenskomster bliver der ikke gjort meget for at få flere på deltid. - Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix (arkivfoto)

KL og fagbevægelsen står med en udfordring i forhold til at sikre, at flere kommunalt ansatte går fra deltid til fuldtid. Uden den bevægelse bliver problemerne med rekruttering af sosu’er endnu større. Ny overenskomstaftale gør ikke meget for at få flere på fuldtid.

Af Iver Houmark Andersen, redaktør af NB-Kommune, iver@nb-medier.dk
og Søren Dahl, Journalist ved A4 Overenskomst, sd@a4medier.dk