Det har været en svær balance for udvalgsformand Nadja Hageskov (K) og resten af byrådet i Hørsholm at vælge mellem støtte til fritidsforeninger i en coronatid eller se på en reduktion af udledningen af CO2. (Arkiv) - Foto: Hørsholm Kommune

Kommunerne vil gerne hjælpe kultur- og fritidslivet efter en svær tid med nedlukning. Men det kan føre til dilemmaer og overvejelser. Her kan du læse om et af dilemmaerne.

Af Jørn Sørensen, [email protected]

Ishockey eller CO2-reduktion?

Det har for nylig været et emne for politikerne i Hørsholm Kommune, der måtte overveje om sæsonen i skøjtehaller skulle forlænges til glæde for mange borgeret, eller om man i stedet skulle holde fast i hallernes lukketider for at leve op til Klimakommune-aftalen og reducere kommunens CO2-udledning. Det skriver Sjællandske Medier.

Nadja Hageskov (K), der er formand for Sport- Fritid- og Kulturudvalget i Hørsholm Kommune, afslører, at valget faldt på at hjælpe foreningslivet – og se på CO2-udledningen senere på året:

“Det er en svær balance. Jeg vil gerne strække mig for at hjælpe foreningerne, og vi har derfor besluttet at imødekomme skøjteklubbernes ønske af hensyn til foreningernes trivsel,” siger Nadja Hageskov.

De to skøjtehaller i Idrætsparken i Hørsholm udleder tilsammen 12.9 ton CO2 om ugen og 51.2 ton CO2 på en hel måned. I Klimakommuneaftalen for 2021 er det vedtaget at der årligt skal reduceres med 86 ton CO2.

Derfor kommer beslutningen til at få indflydelse på kommunens samlede udledning resten af året, siger udvalgsformanden, der siger, at corona-situationen tvinger politikerne til at tage atypiske beslutninger:

“Det er fuldstændig rigtigt, at der også er en CO2-udfordring. Vi gør, hvad vi kan i kommunen for at prøve at nedbringe udledningen af CO2. Det arbejder Idrætsparken på løbende, og på et tidspunkt skal vi se på det udstyr, vi bruger, fortæller Nadja Hageskov til Sjællandske Medier.