For to måneder siden stillede Marlene Frandsen op til at blive Venstres spidskandidat i Glostrup Kommune. Nu forlader hun partiet. - Foto: Mette Frandsen

Byrådsmedlem forlader Venstre og smækker med døren. Partiet fører lokalt ‘en til tider erhvervsfjendtlig tilgang til virksomheder, der byder på opgaver i kommunen,’ siger afhopperen.

Af Iver Houmark Andersen, redaktør af NB-Kommune, [email protected]

Venstre fører lokalt en forkert skolepolitik og er til tider nærmest fjendtlig over for virksomheder.

Med den hårde kritik forlader kommunalbestyrelsesmedlem for Venstre i Glostrup Marlene Frandsen nu partiet.

“Udmeldelsen sker på baggrund af utilfredshed med den lokale ledelse og på baggrund af uenigheder om den førte og fremadrettede skolepolitik, herunder udskolingsmodellen, samt en til tider erhvervsfjendtlig tilgang til virksomheder, der byder på opgaver i kommunen,” skriver Marlene Frandsen i en pressemeddelelse.

Hun har siddet i byrådet i vestegns-kommunen siden 2018 og føler sig ikke længere hørt.

“Der er ikke nogen grund til, at jeg bliver i Venstre. Der bliver ikke lyttet til, hvad jeg siger, og et snævert flertal i gruppen presser ofte mindretallet til at stemmer for politiske beslutninger og fremføre synspunkter i forhandlinger, uden at søge et kompromis i gruppen. Det er kritisabelt!,” skriver Marlene Frandsen.

Læk skaber skandale

Venstre har borgmesterposten i Glostrup og satser selvfølgelig på at genvinde den ved kommunalvalget til november. Nuværende borgmester John Engelhardt stopper som borgmester efter KV21 og ved et opstillingsmøde i december var der kampvalg om at blive hans afløser som spidskandidat.

På opstillingsmødet for to måneder siden tabte Marlene Frandsen kampen om at blive spidskandidat til byrådsmedlem Piet Papageorge. Han siger nu til NB-Kommune om hendes udmeldelse:

“Jeg undrer mig meget over Marlene Frandsens udmeldelse. Hun stillede op til at blive spidskandidat for Venstre for to måneder siden. Men nu synes hun åbenbart ikke, at hun hører til i Venstre længere.”

Marlene Frandsen afviser enhver antydning af, at hun er gået fra Venstre på grund af, at hun ikke blev valgt til spidskandidat.

“Jeg har været medlem af Venstre og længe og en udmeldelse er ikke noget, man sådan lige beslutter fra den ene dag til den anden. Jeg er gået, fordi jeg er dybt uenig med Venstre lokalt om skolepolitikken,” siger Marlene Frandsen til NB-Kommune.

Hun fortsætter nu som løsgænger i byrådet, “for jeg brænder for politikken.”

Nye Borgerlige klar til at indtage Vestegnen ved København

Marlene Frandsen fyrer i sin pressemeddelelse en anden salve af mod Venstre og skriver:

“Venstre i Glostrup har mistet politikken. Der er for meget fokus på tekniske detaljer, som borgerne ikke kan identificere sig med. Venstre i Glostrup har mistet fokus på øget selvbestemmelse for borgerne, et frit skolevalg og ønsket om en bedre velfærd for skattekronerne.”

Spidskandidat Piet Papageorge undrer sig over hendes hårde kritik. Han gør opmærksom på, at et bredt flertal i byrådet med V, S og DF står bag skolepolitikken. Og han “kan slet ikke genkende det her med, at Venstre skulle være erhvervsfjendtlig.”

Venstreborgmestre afhængige af succes for Nye Borgerlige ved KV21

Efter valget i 2017 havde Venstre syv byrådsmedlemmer i Glostrup. Men daværende V-byrådsmedlem Lars Thomsen er i mellemtiden blevet smidt ud af partiet, og Marlene Frandsen er nu gået selv. Dermed er der fem fra Venstre tilbage i byrådet. Det gør udfaldet af KV21 endnu mere nervepirrende for Venstre i forhold til, om det bliver Piet Papageorge (V) eller Kasper Damsgaard (S), der vinder borgmesterposten.