Hvis der er tale om et alt for krævende arbejdsmiljø i Struer Kommunes hjemmepleje, så er det godt at få det klarlagt, mener sektorformand fra FOA i Holstebro Tanja Nielsen. - Foto: FOA

Det står så galt til med sygefraværet i hjemmeplejen, at Struer Kommune nu ringer efter Beskæftigelsesministeriets rejsehold. Som i nogle andre kommuner døjer man i kommunen med for mange langtidssygemeldinger.

Af Iver Houmark Andersen, redaktør af NB-Kommune, [email protected]

Der er så mange langtidssyge sosu’er i hjemmeplejen i Struer Kommune, at der nu skal gøres en ekstraordinær indsats for at komme ondet til livs. Kommunen hidkalder Beskæftigelsesministeriets rejsehold for at finde måder, hvorpå man kan nedbringe sygefraværet. Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

Ifølge avisen er antallet af korttids-sygemeldinger på en til tre dage i Struers hjemmepleje faldet. Derimod er det længere sygefravær steget og ligger markant over landsgennemsnittet. Ifølge de seneste tal udgør langtidssygemeldingerne 58,8 procent af det samlede fravær, og det var været stigende siden 2018.

Det bekymrer Tanja Nielsen, som er sektorformand i fagforeningen FOA i Holstebro.

“Er det stressrelateret sygdom, som er udløst på grund af arbejdsforholdene, er det noget Struer Kommune kan gøre noget ved,” siger Tanja Nielsen til Dagbladet Holstebro Struer og fortsætter:

“Er det sygdom, som kan ramme os alle, er det straks en anden sag, og så kan man jo kun rose Struer Kommune for at påtage sig et stort socialt ansvar ved at opretholde medarbejdernes tilknytning til arbejdspladsen.”

Læs også:
Stort potentiale i lavere sygefravær i kommunerne

Den lokale sektorformand fra FOA understreger, at coronaepidemien har gjort det vanskeligt at få retvisende statistikker for sygefraværet. Men langtidssygefraværet et i hendes øjne et problem, og derfor værdsætter hun, at social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget i Struer Kommune har  iværksat en undersøgelse af sygefraværet.

Derudover vil ledelsen i den kommunale hjemmepleje tilkalde et rejsehold fra Beskæftigelsesministeriet, oplyser Dagbladet Holstebro Struer.

“På den måde kan vi få hjælp til at komme hele vejen rundt,” fortæller udvalgsformand Anne Kirstine Bøge Petersen (SF) til avisen.