En digital hjælpepakke skal hjælpe med at holde nærdemokratiet stærkt i Vejle Kommune. - Foto: Vejle Kommune

Med en digital hjælpepakke har kommunalbestyrelse besluttet at lokalråd skal have it-hjælp til virtuelle generalforsamlinger og møder.

Af Jørn Sørensen, [email protected]

Nedlukningen af Danmark i både forår og vinter har sat mange lokalråd og -foreninger skakmat, når det handler om at samles og holde de nødvendige møder.

Hvor byrådsmøder og andre større forsamlinger i stedet er gået online, har det knebet med de samme muligheder lokalt, men det vil Vejle Kommune nu gøre noget ved. Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

Her har Udvalget for Lokalsamfund og Nærdemokrati fået bevilget en hjælpepakke til demokratiet i lokalsamfundene i form af hjælp til at holde digitale møder med borgerne.

“Vi har besluttet at støtte den demokratiske proces i vores lokalråd i Vejle Kommune ved at tilbyde rådgivning, teknisk hjælp og support samt adgang til det rette udstyr, så lokalrådene igen kan sætte borgerne stævne i form af digitale møder,” siger udvalgsformand Thyge Havgaard Bjerring (V) ifølge Vejle Amts Folkeblad.

Hjælpepakken består af tre tiltag. Onlinemøder, streaming af møder samt kørekort til at afvikle onlinemøder.

“Vores tilbud retter sig udelukkende til vores lokalråd og er et ønske om at støtte nærdemokratiet i lokalområderne. En anden fordel ved tilbuddet er jo, at de erfaringer i afvikling af digitale møder, som lokalrådene tager med sig, også kan bruges på den anden side af covid-19,” siger Thyge Havgaard Bjerring til Vejle Amts Folkeblad.

Byrådet i Vejle har sat 200.000 kroner af til formålet. Derudover bliver der afsat 35.000 kroner til kurserne i afvikling af onlinemøderne.